colt2x Creative Commons License 2019.10.07 -4 2 487

Köszi, hogy ismét megtudhattuk, hogy mindenki is hülye. Gondolom az is, aki hivatalos boltban vesz valamit, és nem intéznek neki garanciát, stb. Nem vagyok az az áldozathibáztatást kiáltó típus, de azért ne legyen már az a normális, ha valaki másokat ver át! Mert amúgy OK, körültekintő lehet az ember, de egy Vaterás vásárlás után is kaphat teljesen használhatatlan tárgyat, ami ugye aztán milyen biztonságos... (mondjuk a biztonság valahol az Ebay buyer protection körül kezdődik).

Sőt! Ha személyesen veszel át valami, akkor is simán vehetsz olyan drága cumót, ami működik 2 napot, aztán meghal... mert az eladó elfelejtette megemlíteni, hogy már kezd döglődni. Slusszpoén : használt cuccos boltban is vehetsz ilyet. Autót is, ha kipróbáltad, akkor is (linkeljem be a Totalcarról?).

 

".Friss regek,ritka cuccok,nem küld képet vagy csak szarokat,"
Na most én pl. pont egy hibás készüléket akartam venni, amihez alkatrészt máshol nem lehet beszerezni, csak neten magánszemélyektől, veszel egy másik rosszat (ebay sem feltétlen jó, nem olcsóbb). Nyilván én vagyok a hülye, amiért egy több tízezres kiadás helyett meg akartam javítani egy objektívet párezerből. Minek mentem oda, ugyebár. Drága dolgokat én sem vennék neten, de ilyen pár ezr Ft... és nem is a pénz zavarna (nyiéván nem fogod elhinni, hiszen nálam is jobban tudod, hogy csak magamnak magyarázom be!) hanem az, hogy ha nem jelentem fel, akkor gyak. elősegítem, hogy másokat is lehúzzon.

 

Amiben igazad van, az az, hogy valóban sok a fogalmatlan vevő, aki azt sem tudja mit vesz, de ez senkit nem jogosít fel arra, hogy másokat meglopjon. Szóval tök jó, lehet jobban tudni másoknál, de nem érdemes a nevelési célzat álarca mögé rejteni azt sem, hogy általánosítva lenézel mindenkit, mert veled ugye ilyesmi nem történhet meg. Vagy lehet, hogy már megtörtént...? Vagy meg fog?

 

Szóval lehet, hogy akik feljelentették, azok többet tettek a dologért, mintha leszidtak volna mindenkit, hogy milyen hülye, amiért a neten vásárol.

 

 

 

 

Előzmény: Tiskehen (479)