joc_ Creative Commons License 2019.10.07 0 0 6291

Mindannyiunkat érint, akik itt élünk. Remélem, nem sértek vele semmilyen jogot. Belinkelem a Jarokelo.hu oldal egyik bejegyzését:

https://jarokelo.hu/bejelentesek/budapest/51735/allandosult-dugo-a-hauszmann-alajos-utcaban

 

Van válasz is, annak a direkt linkjét nem tudom betenni. Bemásolnám a lényeget (a kiemelés az én kezem műve):

 

"A Szerémi úton a Galvani út és a Rákóczi híd között lévő jelzőlámpás kereszteződésekben a híd gyorsabb elérése érdekében egy éve új, a Szerémi úti forgalmat segítő megnövelt kapacitású jelzőlámpa programokat vezettünk be a Szerémi úti főirányú szabadjelzések növelésével. Az intézkedéssel célunk volt a Budafoki út és a Fehérvári út tehermentesítése is, valamint az is, hogy a főútvonalak járhatóságának növelésével csökkentsük a mellékutakat (így kiemelten a Hauszmann Alajos utca és a Prielle Kornélia utcát) terhelő nem kívánatos menekülőforgalom nagyságát.

A jelzőlámpa módosítások bevezetése előtt forgalomszámlálást végeztünk, amely alapján megállapítottuk, hogy az intézkedés a Szerémi utat keresztező mellékirányok közül csak a Hauszmann Alajos utcát és a Prielle Kornélia utcát érintette hátrányosan, mivel ezekben az utcákban korábban sem volt elegendő a biztosított kapacitás és gyakoriak voltak a torlódások a csúcsidőszakokban. Ezt a forgalmat azonban döntő mértékben nem a helyben lakók, illetve dolgozók adták, hanem a főútvonali torlódásokat elkerülni szándékozó menekülőforgalom.
A bevezetés óta eltelt időszak alapján a tapasztalataink összességében kedvezőek, a reggeli csúcsidőszakban jelentősen gyorsult a Szerémi út forgalma, az áthaladó gépjárművek száma az utóbbi időszakban nőtt. Sajnos az elmúlt hónapokban a forgalmi igények tovább növekedtek, mert az M0-ás autóút DK-i szektorán végzett felújítások miatt többen kerülnek a Rákóczi híd felé. A forgalmi csúcsidőszakokban mi is többször tapasztaltuk, kamerán keresztül látjuk, hogy a jelzőlámpák zöld jelzése ellenére nem lehet előre jutni, ez nem a lámpák beállításának problémája, hanem a Szerémi út és a híd telítettsége hat vissza.

Az Ön által érintett tömb elhagyásának segítése érdekében a szomszédos Prielle Kornélia utca esetén a jelenlegi programrendszer mellett is látunk lehetőséget a kapacitás érdemi növelésére, amely nem a zöldidők visszarendezését jelenti, hanem a Szerémi út felé haladó sávok számának növelését. A Prielle Kornélia utca MOL benzinkút kihajtójától a Szerémi útig tartó szakaszának egyirányúsítása esetén, rövid szakaszon két forgalmi sávon tudna kihaladni az utcából a forgalom, ezáltal az utca kapacitása a jelenleginek közel kétszeresére növekedne. Ezzel a módosítással a Hauszmann Alajos utcai forgalom is átrendeződhet és a terület zsúfoltsága csökkenhet.
A fent említett forgalmi rend változtatást jelenlegi terveink szerint legkésőbb jövő év első felében végezzük el.

Tisztelettel:

BUDAPEST KÖZÚT Zrt.
Forgalomtechnikai Igazgatóság"