tintahal 74 Creative Commons License 2019.10.07 0 0 4954

Sziasztok.

 

Engem Július 10. én műtöttek, a János Kórházban. Két napot kellett bent maradnom. Bal lábon Brandes műtetet alkalmaztak. Keresztezett tűződróttal lett rögzítve. Spinal érzéstelenítést alkalmaztak. Gerincvelőmbe helyi érzéstelenítéssel. Nem altattak. 

Semmit nem érzékeltem a műtéttel kapcsolatosan, de ahogy visszaértem a kórterembe a gerincemnél iszonyatos nyomást érzékeltem. Fejemet nem emelhettem fel aznap. Gerinctől lefelé semmit nem érzékeltem. Első éjszaka semmit sem aludtam, fajdalomcsillapító sem hatott. Másnap a főorvos megnézte, és konstatálta, hogy szép. Másnap mehetek haza. 

Rákövetkező héten kedden kellett visszamennem, de sajnos a lábháton duzzanat jelentkezett. És enyhe gyulladás a varrat mentén, így járógipszet nem tettek fel. Még 1 hétig fekvőgipsz . Gipszsín ismét visszakerült. 23. án kaptam járógipszet. És járást segítő cipőt. Ekkor szedték ki a varratot. Augusztus 6. án vették le a gipszet. 

Azóta sportcipőben sétálgatok. A lábujjam nehezen hajlik. Holnap megyek vissza röntgenre. A drótot nem tudom mikor veszik ki. Mennyire fájdalmas a drótkivétel?  Gyógytorna alkalmazását javasolták.