csíkos-háTTú Creative Commons License 2019.10.06 -1 0 149186

"Nem tudjuk hová fut ki ez a "villanymizéria", stb... "

Engedd meg, hogy leírjam egy hét történetét, dióhéjban!

Múlt szombaton reggel 5 perc alatt feltöltöttem 100%-ra az autót Szolnokon. Majd a következő túra jött: Budapest - Pannonhalma - Zirc - Tihany - Balatonfüred - Székesfehérvár - Budapest - Szolnok. Utána Szolnokon volt rövid utakon használva egész héten, tegnap reggel ismét Szolnok - Budapest. Ez összesen 768km volt. És maradt a kocsiban kb. 25% töltöttség. Nem egyedül utaztam, a nagy túrán 5-en ültünk benne, és ment a légkondi is végig. Ezt jelenleg melyik villany, vagy hibrid tudja? A kocsi, ami ezt megcsinálta, az egy lassan 20 éves, első generációs Octavia. És nem voltam mozgó forgalmi akadály sehol.

A baj a villany kocsikkal, hogy kémiai áramforrásuk van. Amíg ez nem lesz forradalmian leváltva valamivel, addig én nem látom értelmét a villany autózásnak. Az azért röhej, hogy egy szimpla Nissan Leaf 1,8t! A mostani Superb meg 1,3t. Azt ezért ki kellene nálam okosabb emberkéknek számolni, hogy mi lenne a (magyar) utakkal, ha hirtelen mindenki lecserélné az 1-1,5t tömegű kocsiját egy legalább 0,5t-val nehezebb akkus valamire... Meg ugye a nagyobb tömeget nagyobb energiával kell mozgatni, származzon az bárhonnan.

A hibrid is csak akkor fogyaszt keveset, ha nincs kimerülve az akkucsomagja, ha azt is tölteni kell menet közben, akkor simán megeszik a 10-t is.

Előzmény: tarejos (149179)