Ali-bá Creative Commons License 2019.10.03 0 0 3715

Minden növényi anyag alkalmas a komposztálásra. A pampafű kissé lassabban komposztálódik, mint a paprika és paradicsom szár. A nedvességtartalomtól is függ. A zölden levágott pampafű, különösen, ha egyéb, zöld hulladékkal van keverve, jóval hamarabb elkorhad, mint a száraz. (Pálma és jukka levél, tuja levél és apríték, tűztövis, nagyon lassan, 2-3 év alatt korhad csak el.)

 

A 'trükk' számodra az lehet, hogy egyszerre csak kevesebb, vékony rétegű száraz pampafüvet rétegzel a komposztra, utána valami nagyobb nedvesség tartalmú zöldet, aztán egy kis porhanyós földet, ujra pampafüvet, ...stb. Ha kicsit még meg is nedvesíted az egészet, akkot 1 év alatt jó komposztod lesz belőle.

Előzmény: tipego (3714)