0101011 Creative Commons License 2019.10.01 0 0 20776

Már korábban is írtam arról, hogy a karaktereknek - akik persze végig ugyanazok a karakterek maradnak - van fejlődése mind magánéletben, mind szakmailag.

Oké, mondjuk Ross nem fejlődik sehova - de ez megbocsátható, mivel ő a főszereplő. A személyisége viszont annyira aljas, hogy legalább az menthetné ha "annyira kevés agysejtje lenne hogy ha még kevesebb lenne, összeszarná a padlót".

És Phoebe - elismerem, ő is egy nagy nulla, annyira, hogy őt nem értem mit keres a sorozatban.

De Maunika először séf, majd kirúgják, hogy aztán főséf legyen, magánéletileg meg megházasodik (ami azért jelentős, mert önbizalomhiányos, erőszakos dagadék volt a háttértörténetében).

Chandler háttértörténete szerint Al Bundy, csak neki nagyon jól fizet a munkája. Nőkhöz nem ért, de mégis megházasodott. Ennek a fejlődési lehetősége hogy végül össze is házasodnak, és gyerekük is lesz.

Récsöcs gazdag volt, azt otthagyta, pincérnőnek állt, mostanra meg divatguru lett belőle, tehát van fejlődés. Szakmailag. Magánéletileg semmi, de mivel ő az áldozat, hát ezen nincs mit csodálkozni.

Joey fejlődik a legtöbbet. Aki szerint nem fejlődik, és ugyanolyan sötét végig, az nem figyelt oda. Joey ugyanis valójában nem ostoba. Csak üresfejű. Szó szerint üres a feje. Nincs benne tudás. Beletölthető a tudás, és ilyen időnként igenis történik.

Szakmailag pedig nagyon érdekes a karrierje, sőt, ő a (Jó)barátokban látszólag az ellenpontja többiekhez, akiknek a karrierje felfelé tart - Joeyé egyetlen felvillanástól eltekintve (Jake Ramoray) leszállóágban van. A fickó gyakorlatilag mostanra éhezik (és eddig még nem hangzott el a "Joey doesn't share food!", ami tökre érthető most már számomra, nem tudom elítélni miatta a karaktert) - a "jó"barátai meg szarnak rája. GÜNTER, a szökött náci szerzett neki csak munkát a francba is!

s06e20

Ez vmi rossz clipshow-epizód. A bevágásoknak semmi értelmük. Mármint papíron hogyne, de a képernyőn...

Amúgy, nos, ugye említettem hogy Joey közel áll a kilakoltatáshoz? Szóval Csend-laer kapja be.

Btw, ha jól nézem ez volt az első epizód, aminek egyetlen történetszála volt (ami persze Joeys).

s06e21

Leragadtunk annál hogy Ross gyerekekkel, Ráhel meg nagypapákkal szexel...

s06e22

Tévedtem. Ross fejlődik. Óvszer nélkül húzna meg egy kiskorút. Az mán valami.

Előzmény: Törölt nick (20771)