_Berci Creative Commons License 2019.09.28 -14 5 150161

Az is egyertelmü (a tabornok a 45 perces interview-ban megaszondja, hiszen akkor 1989-1990-ben ö volt a vezerkari fönök, ugyhogy ö biztosan tudta), hogy volt egy szerzödes arrol, hogy "kis-Moszkva"-ban tarolnak atom robbanofejeket, ill. bombakat.

 

Aztan, ugyan nem pecsetes papiron, de rajöttek arra, hogy az oroszok "önszorgalom"-bol tovabbi negy helyen (a riportban el is mondjak a listat, hadd ne soroljam) is taroltak atomrobbanofejeket. Legalabbis a hozza szükseges bunker letezett (ahol a daru hitelesitese is ervenyes volt 1991-ben), valamint a környekbeli orosz fegyvernemek ennek hasznalatara alkalmasak is voltak (pl. az atomfegyver szallitasara kvalifikalt repülök is allomasoztak a környeken).

 

A lenyeg a lenyegben, hogy ezzel az "atomfelszereltseggel" azt sikerült elerni, hogy az törtent volna az orszaggal, ami a berakott kepen feliratkent is szerepel (150149-es pont).

 

(A minuszpontnyomkodas pedig irrelevans ... olcso jatek hülye gyerekeknek, ... akik keptelenek egy mondat bepötyögesere ... az ö zsigereik csiklandozasara talaltak fel a minuszpontot ... :-)  )

Előzmény: trakeszv6 (150153)