BZoltan Creative Commons License 2019.09.28 0 0 70466

Jaja. Pontosan erről a témáról írtam ebben a hozzászólásban. Erre írta azt bajnár, hogy ez mekkora kamupozőrködést, álszenvedélyes lájksovár hozzászólás :D :D :D :D

 

Finországban az agráriummal több súlyos probléma is van. A legsúlyosabb az az, hogy sok termelő tényleg elhiszi, hogy neki alapjoga az, hogy az amúgy gazdaságos termelésre alkalmatlan területein is joga van támogatással gazdálkodnia. A második legsúlyosabb az az, hogy a negyedéves jelentésekre meg a részvényesek osztalékaira gyúró papíripari vállalatok (UPM, Stora Enso összesen 20 milliárd eurós éves forgalommal) úgy basszák ki a 80-100 éves erdőket cellulóznak mint a szart ha éppen úgy állnak a számok. Finnországban, nagy stikában ugyanolyan erdőirtások folytak az elmúlt 30-40 évben mint Brazíliában. Finnország jólétének és életszínvonalának az alapja az erdőgazdálkodás aminek a kiváltására semmi konpcepció nincsen.  A harmadik probléma pedig az, hogy az évszázadokon át legendásan puritán életmódú finnek az elmúlt 20-30 évben tényleg elhitték, hogy nekik joguk van 7/24/365 friss paradicsomot, avokádót, mangót enni és fél kilós bífsztéket... ahogy joguk van napi 200km-t autókázniuk csak azért mert csak.

Szóval lesz ott mit adzsusztálni ha előre akarnak lépni :)

Mondjuk annyival vannak előrébb mint mi, hogy ott csak 20% a populista kótyagosok támogatottsága akik ráadásul liberálisabbak és progresszívebbek mint itthon bármelyik formáció :)

Előzmény: kifli (70463)