BZoltan Creative Commons License 2019.09.26 0 0 70415

"Szerintem elég világosan levezettem a 70279-ben, az érdemi része pont nem érdekelt."

 

Ha azt szeretnéd, hogy a hozzászólásod érdemi tartalmára is reflektáljak akkor lehet, hogy szerencsésebb kevésbé személyeskedő és kevésbé sértegető bevezetéssel nyitni.

 

"Ha elveszel az alkotói közül egyetlen összetevőt, már bajosan nevezhetjük annak, ezt állítod."

Nem. Ilyent én nem állítok. Hogy én mit állítok azt sokszor leírtam már.

 

 

"a kereskedőd meg azt állította, hogy a halászlének csak és kizárólag egyetlen érdemleges alkotóeleme van"

 

Nem, nem ezt állította. 

 

Logikailag hibás az állításod. Igyekszem elmagyarázni. Biztos emlékszel rá középiskolás matematikából a konjunkció logikai műveletére. Az aminek a ∧ jele. Az (A ∧ B) állítás akkor és csakis akkor igaz, ha mind A mind pedig a B igaz állítások. 
Vagyis amennyiben akár a B akár az A  nem igaz úgy az (A ∧ B) állítás attól függetlenül lesz hamis, hogy a másik állítás igaz lenne. Általános iskolában technika órán ezt a villamos kapcsolókkal tanították. Ez a sorba kötött kapcsolók esete. Vagyis a lámpa csak akkor gyullad fel ha mindkét kapcsoló pozitív állásban van. Vagyis bármelyik kapcsolót ha kikapcsolod akkor a lámpa elalszik.

Ha jól értem akkor shiraz azt állítja, hogy hiába van sok-sok kapcsoló... ha a vegyszeres szőlőműveléssel kikapcsolunk valamit akkor a lámpa elalszik. Ő nem tagadja, hogy lenne sok másik kapcsoló. Legalábbis én ilyen tagadást tőle nem olvastam sehol.

Az egyes termőhelyet alkotó komponensek itt szükséges de nem elegendő feltételnek tekintjük

 

"szarnak pont nem neveztem"

Elnézést kérek ha ezt a mondatodat félreértettem: "A szar díszdobozban, flancos masnival átkötve se válik értékké."

 

 

 

"a megengedő és elbagatellizáló hozzáállásod,  végett kattogunk még mindig ugyanazon az egy mondaton"

 

Egyrészt ez megintcsak felesleges személyeskedés.

Másrészt én nem kattogok azon a mondaton. Te kattogsz rajta. Én megmondtam az első hozzászólásomban, hogy nem tartom szerencsésnek a megfogalmazást és később is leírtam, hogy én nem értek vele egyett.

Én ugyanis a fentebbi kapcsolós analógiával élve én nem kapcsolónak tartom a termőhely komponenseit hanem potméternek. Amikkel a lámpa fényereje csökkenthető vagy növelhető. Ez azért eléggé más álláspont mint shirazé.

Előzmény: bajnár (70413)