Törölt nick Creative Commons License 2019.09.26 0 1 16066

Tehát azt állítod, hogy a jelenleg gyártott mennyiségnél sokkal több termékre volna fizetőképes igény, de egyszerűen nem képesek megoldani a darabszám emelését? Ezt az indoklást sem hiszem el. Ha ő nem tud megoldani valamit, akkor minden problémára van problémamegoldó ember.

 

Előrebocsátom: a konkrét céggel nem tudom mi a helyzet, de kb. tucatnyi céget, vállalkozót ismerek amelyik nem tud, vagy nem akar bővülni.

Nem tudnak további embereket felvenni, kinőtték a telephelyet, új autót kéne venni, és azt felszerelni több millióért, ... stb.

Egy szinten túl már túl sok az adminisztráció, arra is plusz ember kell, minden szervezési hiba egyre nagyobb károkat okoz, egyszerűen nem éri meg a befektetett energiát.

Persze ha nagyon nagyon akarnák összejönne, de így is van elég bevétel, szépen ketyeg a cég, van pénz autóra, nyaralásra, szóval nincs nagyon értelme erőlködni.

 

Fűtésszerelő ismerősömnek soha nem volt weboldala, soha nem hirdette magát, a tudakozóban is magánszemélyként van, nem vállalkozóként, szóval sosem találod meg, hacsaknem valaki megadja a számát akinek dolgozott.

Napközben sokszor már fel sem veszi a céges telefont, folyton csörög, csak akadályozza a munkában, estefele lehet csak elérni.

Mindezek ellenére még a válságban is több hónapos előjegyzése volt, most egy évre tele a naptára.

Egy segéddel jár, egy felszerszámozott autóval, napi 10 órát dolgozik, hétvégén pihen, esze ágában sincs növelni a céget. 

Előzmény: Mekk Elek ezermester (16065)