bandos12 Creative Commons License 2019.09.26 0 1 16064

Azért nem csak szájról-szájra terjed a BB-Vill híre... :)

Egyrészt minden évben kint látom őket a Construmán, a központi szellőztető gépeikkel együtt. Azért akiket érdekel az építkezés, épületgépészet, az pár évente minimum, hogy megfordul ott.

Másrészt meg sem tudom becsülni, de csak én vagy 25 db szellőztető gépükről tudok, hogy kerültek ide-oda különböző családi házakba, valószínű az eladott mennyiség sok száz központi gép. És ezt nem olyan sok konkurens mondhatja el magáról. És panaszt így szájról-szájra nem sokat hallottam még róla. 

 

Az online megjelenésük valóban szinte nulla. Ezzel, ha szeretnének foglalkozni, biztosan tudnának. Szellőztető gépet amúgy fizikailag szerintem nem tudnának többet gyártani, mint amennyi a megrendelésük, tehát olyan nagyon nincs értelme. De butaság egy adott cég marketing tevékenységét összekeverni a termékeivel. Talán pont az az összefüggés, hogy azért olcsó, mert nem reklámoz. 

 

Talán inkább azért lesz egyre nehezebb dolguk, mert mondjuk 2014-ben bruttó 700e Ft volt egy Zehnder gép, tőlük meg lehetett venni 300e Ft-ért gépet. Ma meg már egyre több gyártó jelenik meg bruttó 450-500e Ft-os jó minőségű gépekkel (nagy RecAir hőcserélő, jó ventilátorok, szabályozhatóság, bypass, stb), és ennél már messze nem nagyságrendileg olcsóbb a BB-Vill sem. Csak egy darabig tud versenyezni ezzel a gyártási metódussal, hogy kvázi egyesével gyártanak. 

 

Előzmény: Mekk Elek ezermester (16051)