BZoltan Creative Commons License 2019.09.25 0 0 70305

Látom nem bírod ki személyeskedés nélkül :) mindenképpen csűröd-csavarod, ferdíted, mindenképpen bele kell látni olyan dolgot amin jól felháborodhatsz.


Segítek... az adott mondatban az alany én vagyok. Mondatelemzés általános iskola 4. osztály. Az állítmány az, hogy cinikusnak tartom. Az "aggódás" az a tárgy. Aminek általános, határozatlan jelentés van. Esetünkben mindenkire vonatkozik aki amiatt aggódik amiről írtam. Akinek nem inge az ne vegye magára. Ha te aggódsz akkor nyugodtan vegyed magadra.

Vállalom, igen, nyíltan és egyenesen, hogy cinikusnak tartom bárki aggódását bárki széplelke miatt amikor az agráriumban, a magyar szőlő- és bortermelő ágazatban jóval, de jóval nagyobb problémák vannak annál minthogy pár kemény kijelentést rossz néven vesz bárki. Felénk erre mondják azt,hogy ahol fát vágnak ott hullik a forgács. A városiak ezt járulékos kárnak hívják. Az a kisebbik rossz vagy kellemetlen amit a fontosabb ügy érdekében bevállalunk.

 

Igen, biztos vannak akik életbevágóan fontos kérdésekben képes vagy akar úgy megnyilatkozni, hogy  az senkinek ne essen rosszul. Bennem ebben a kérdésben nincsen meg ez a szándék.  Egyszerűen megfogalmazva ívesen szarok én bele abba, hogy ki érzi magát vagy mást diszkreditálva amikor én az organikus agrárium és a termőhely környezetének tisztasága érdekében mondok valamit.

 

Na, lehet háddekéremezni, felháborodni, szemet forgatni és személyeskedve fikázni... ami a csövön kifér.

Előzmény: bajnár (70303)