_László_ Creative Commons License 2019.09.22 0 0 13458

Kedves László!

 

A Levitallal szemezgetek már egy ideje, borzasztóan tetszik a habrugós technológiai megvalósítás, az elfogadható tömegsűrűség, illetve a ráüléskor, rátérdeléskor, kézzel való nyomkodáskor, elhelyezkedéskor tapasztalható rugalmassága és dinamikája. Ad egy plusz élményt, játékos hangulatot, és ez lenne a célom, hogy ha már 10 évre veszek egy új matracot, akkor ne csak egy egyszerű "beledőlök és el is felejtem, hogy min fekszem" tipusú megoldás legyen, hanem jó lenne, ha egy ilyen karakteres élményt is adna.

 

Persze az elhelyezkedés után az ember elvileg mozdulatlan az idő 99%-ában, így az idő túlnyomó részében ezt a hozzáadott értéket nem lehet megtapasztalni, onnantól már áttevődik a hangsúly a legfontosabb dologra, arra, hogy az alapfunkcióját hiánytalanul be tudja tölteni: tudjon tökéletes tartást adni a gerincnek és legyen kényelmes a felvett alvási pózban.

 

És itt jön a problémám.
Ahogy a 13430-as hsz-ben is írtad, hiába az elvi technológiai tökéletesség, a felület keménysége, komfortja egyéni ízlés kérdése.
Én kemény, igen feszes tartást adó matrachoz vagyok hozzászokva. Ez már megadta magát, ennek egyértelmű következményeként kialakult némi hátfájásom is.


Amikor a Levitalt próbálom (Perfect Sense HR), egyszerűen úgy érzem, hogy túlságosan beleenged a felületbe, és nincs meg az a rendíthetelen élményem, mint egy táskarugós feszesebb matracnál (pl. Duality Allegro), hogy tökéletesen megtart. Hiányérzetem van, ill. attól is félek, hogy ebben az állásban nem tudná "visszarendezni a gerincemet" eredeti állapotába. Az említett példát tekintve nyilván ég és föld a két megtartási élmény.
A testsúlyom teljesen átlagos, 70 kg, harmincas éveimben járok. Mindenütt azt írják, h. ortopédiai szempontból elvileg a félkemény matrac lenne a legjobb.

 

A kérdésem az lenne, hogy a jóval lágyabb matracmag ellenére lehetséges az, hogy a Levital tökéletesen meg tudná tartani a gerincemet, és hosszabb távon, pár hetes megszokás után esetleg még kényelmesebb is lehetne, jobban el is lazíthatna, mint egy feszes, táskarugós megoldás? Lehet, h. csak az eddigi megszokásom miatt érzem túlságosan kevésnek a tartást, és ennek ellenére a hátfájásom is elillanhatna vele? Vagy menjek biztosra és válasszak egy táskarugós matracot (de akkor részben bukom a Levital egyébként nagyon tetszetős dinamikáját, amihez ragaszkodnék)?

 

Illetve az lenne még a kérdésem, hogy ez a négy darabos Levital család miért nem tartalmaz egy feszesebb megoldást is? Nagyon jó lett volna! Lényegében most van egy puha, puhább ill. egy lágy és lágyabb matrac a skálán.

 

Előre is köszi a választ!

Előzmény: Alváskultúra (13457)