A ló túloldala Creative Commons License 2019.09.21 -2 13 215015

Jó, hát sokan már akkor is tudni vélték, hogy az ukrán rezsim nem akarja és nem is fogja betartani a megállapodást amit színleg aláírt. Az egész amiatt volt, mert az ilovajszki katlanban ott rekedt több ezer ukrán katona, akik jobb esetben hadifogságba estek volna, rosszabb esetben meghalnak. Így is több százas veszteségük volt, "hála" a gyáva és tehetségtelen ukrán hadvezetésnek, amely nem csak hogy otthagyta a katonákat, de a vezetők elsőnek húzták el az irhájukat onnan. 

 

Érdemes felidézni miről is állapodtak meg (kommentálom azóta mi történt)

 

  1. Haladéktalanul életbe kell léptetni a kétoldalú tűzszünetet.
    azóta is folynak a harcok, az ukránok jókora területeket foglaltak vissza mindenhol a feleket elválasztó senki földjéből
  2. Az EBESZ-nek biztosítania kell a fegyvernyugvás ellenőrzését.
    Az ebesz ott van, és kb semmire sem jó, mert lásd az 1. pontot
  3. Kijevnek végre kell hajtania a hatalom decentralizációját, Donyeck és Luhanszk megye különleges jogállásáról szóló ideiglenes törvény meghozatalával.
    ez sehol sincs
  4. Az EBESZ-nek biztosítania kell az ukrán-orosz államhatár állandó ellenőrzését, és biztonsági övezetet kell létrehozni a határ menti övezetekben.
    az ebesz járőrözik, de a szakadárok nem engednek be nyilvánvalóan ukrán fegyveres határőr alakulatokat a hátországba, miközben szemből is folyamatosan lövik egymást
  5. Haladéktalanul szabadon kell engedni az összes túszt és törvénytelenül fogva tartott személyt.
    ez néha néha megtörténik
  6. Törvényt kell elfogadni, amely megtiltaná azoknak a személyeknek a felelősségre vonását és megbüntetését, akik összefüggésbe hozhatók a Donyeck és Luhanszk megyék egyes részein történt eseményekkel.
    ez sincs sehol
  7. Folytatni kell az össznemzeti párbeszédet minden érintett bevonásával.
    ugyan már, miután folyamatosak a szakadár vezetők elleni merényletek és emberrablások?
  8. Intézkedéseket kell hozni a Donbasz-medencei humanitárius helyzet javítása érdekében.
    elég lenne ha betartanák a tűzszünetet, a szakadár megyék Oroszországból kapnak humanitárius segély, illetve orosz közvetítéssel adják el az ukránoknak a szenet, abból tartják el magukat. A puccsisták a nyugdíjakat sem fizetik ki az öregasszonyoknak..
  9. A Donyeck és Luhanszk megye különleges jogállásáról szóló ideiglenes törvénnyel összhangban meg kell rendezni ezeken a területeken az előre hozott helyhatósági választásokat.
    Ilyen már volt, az ukránok nem ismernek el olyan választást amit nem ők csalhatnak el.
  10. Ki kell vonni Ukrajna területéről a törvénytelen fegyveres csoportokat, a hadieszközöket, a fegyvereseket és a zsoldosokat.
    Ezt nagyon ügyesen oldották meg. Az összes paramilitáris, sokszor nyíltan neonáci egységet beolvasztották az ukrán hadseregbe. Az Azovból például speciális belügyi ezred lett.
  11. El kell fogadni a Donbasz újjászületését és a régió életképességének helyreállítását szolgáló programot.
    El kell..
  12. Szavatolni kell a tárgyalások résztvevőinek személyes biztonságát.
    Hány merénylet is történt eddig a keletiek politikai és katonai vezetői ellen? Jó sok..

Nehéz lesz ezt betartatni mind a két féllel.

Előzmény: SULEICA5 (215014)