Toilet Duck Antilimescale Creative Commons License 2019.09.21 -4 0 70195

Szeged borter.

 

Nem volt kedvem jegyzetelni ezért csak nagyvonalakban távirati stílusban.

 

Echo pince Tihany Dörgicse.

 

Irsai Olivér: finom irsais muskotály illat, de az anyag vekony és üres, felejtős.

Juhfark: kicsit többet mutat, de ez is vékony, ugyanaz pepitaban.

Szürkebarát feledes: ez viszont nagyon finom. Van sava, szerkezete és ive a kortynak Ez sem egy izmos darab, nagy mélységeket nem kell keresni benne, de ez végre izlet. Ebből.ittam meg egy decit mert a kolbász és a hekk mellé fogyasztva meg jobban muzsikált. Ajánlom.

 

Imre pince kéknyelű száraz: jó savak vannak de illata íze nem sok, nem nyújtott sokat.

 

 

Tokaj 7 szőlő rajnai bio: egy kicsit tulhutve kaptuk, de nem baj megsetaltattuk a csodálatos dóm téren a kellemes őszi napsütésben, kapott egy kis jazz-t is és szépen kibontakozott. Tipikus rajnai (mintha tudnám milyen az, megesett kostoltam meg ahhoz) van rajta míg számlázni, az illat melyről jövő asvanyos és halványan virágos de nagyon vonzó.

Az ízben is többretu a korty vonalvezetese mentén, virágok halványan, némi szoloszar, a savak magasan búcsúznak a korty hosszú. Finom volt, szívesen kostolnam holnap is (azaz ma) de nem fogom, sokan állnak sorban, hogy pohárba kerülhessenek.-;)

 

Koroka pince, száraz és feledés szürkebarát: mindkettő nagyon finom volt, jó savakkal és elégedettség érzéssel a fogyasztásukat közben, után. A feledés kerekebb volt és mélyebb, ezt minden kóstolt szürkebarátnal elmondható volt.

 

Buttner száraz szürkebarát: Ezt is melengetni kellett egy kicsit de meghálálta. Itt is a savak voltak nagyon finomak és volt szerkezete a bornak. Lelkesedtem érte.

 

Gregorián pince, a szent gyorgy hegy túloldalán (a szaszihoz képest):

Szürkebarát száraz és édes.

A száraz, finom savak és szerkezet, ez a badacsonyi boroknak elég jellemzője szerencsére, itt némi alkoholedesseg is felfedezhető, ebben az aranyban nem bántó.

Az édes. Na ez volt a nap legjobbja bár a másik kettő, koroka és buttner szurkebaratok is hagyott hajraztak.

Mely és komplex, a korty mintha beleharapnal, sűrű és telt, mézes virágos, uberfasza.

Vissza is mentem, hogy agyondicserjem és akkor az Úr nagy lendülettel elmagyarázta, hogy miért ilyen különleges, hogy készül. Mustelvetel, meg hűtés meg még még, kb 5 percben, de én megkértem, hogy ha holnap visszajövök mondja már el újra mert iszom szavait, de már nem értem. Mármint hiába az erőfeszítés már nem tudom lekövetni.

Nem ertem miért nem.-;)

 

És akkor itt abba is lehetett volna fejezni, de vitt a vérem vágyam és megnéztük meg ezeket monteseket.

 

Montes Sauvignon Blanc (nem tudom melyik a sok közül de asszem ki sem volt írva)

700 volt egy deci 6000 körül egy palack meg ez BT stand volt asszem, ha nem ertettem félre a holgyet, lehet, hogy igen, szóval van tippem, hogy melyik.

Finom volt. Mely és komplex, gyumolcsok is voltak és rendben volt.

Erre is igaz, hogy kostolnam újra, de nem fogom és megvenni meg sajnos megint nem.

Mert egy kicsit soknak érzem érte a 6-7 K papírt különösen, hogy abból kijön 2 palack villa Maria organic alap és az aztán odaporkolt elmenyfaktorban nekem a nyáron. Nem győztem inni.-;)

 

Első felvonás kb ennyi.

Imádtam az őszi napfényben kostolni a borokat a téren ahol most jártam először.