Ati_66 Creative Commons License 2019.09.20 0 0 202022

A gumimacit a profi országúti bringások több napos versenyeken a befutó utáni első körös gyors szénhidrát pótlásként fogyasztják kidolgozott porciók szerint.

 

Ahogy egy cikkben láttam az egyik csapat verseny utáni menüjét a legnagyobb gyártó különböző keverékei különböző arányban és eltérő szénhidrátokat tartalmaznak, így még az is ott van az étrendjükben, hogy melyik fajtából kell enni.

Azt hiszem ezt a menü táblát már egyszer betettem: 

 

 

Olyan óránkénti mennyiség ami elvileg nem szívódik fel, de nyilván van valami tapasztalat, ami miatt mégis ilyen mennyiségű szénhidrátot betolnak a befutó utáni első 3 óra alatt.

 

Igaz a profi országúti kerékpáros teljesen más erőnléti és energetikai állapotban van mint egy átlag ember.

Most olvastam egy riportban hogy a jelenlegi országúti világbajnok idén 40 éves és nyugalmi pulzusa 30-33, versenyen hegyen tartósan tud 180 közeli pulzussal haladni és a maximumot is eléri néha ami 190 feletti.

Úgy nyilatkozott, hogy annak köszönheti a sikereit, hogy az átlagtól sokkal gyorsabban fel tudja dolgozni a szervezete a magas intenzitású részeken felhalmozódó laktátot, így verseny közben a könnyebb szakaszokon gyorsabban regenerálódik mint a versenytársak.  

 

Előzmény: budai10 (202017)