Törölt nick Creative Commons License 2019.09.20 -1 2 215006

Megjött az étvágy Kijevben : ”Egy lépést sem hátra! Ukrajna része a Krím, a Donbassz,...a Kubány.”-harsogják a tüntetők Zelenszkij hivatala előtt.

Szeptember 2-án Ukrajna új külügyminisztere ,(Aki annyira új , hogy a Klimkin-nek ,Porosenko külügyminiszterének a helyettese volt.) bejelentette, hogy Ukrajna elfogadja és aláírja a Steinmeier -tervet. A héten Kijevbe érkezett Kurt Volker ,volt Ukrajna ügyében megbízott USA külügyi alkalmazott. (Volker jelenleg szabadúszó, a Trump külügyminisztériumában nem kapott megbízatást, a fizetését a Soros ,Nyílt Társadalomért alapítványtól kapja.)

Volker jelenlétében, az ukrán külügyminiszter a sajtótájékoztatón kijelentette, hogy Ukrajna nem hajtja végre a számára hátrányos Minszk2 megállapodást és nem írja alá a megállapodáshoz vezető Steinmeier -tervet.

Hat en most megint nem ertek semmit.

Mi az hogy nem akarjak az allitolagos  Steinmeier-tervet alairni?

Ami itt  un Steinmeier-tervnek van titulalva, az a Minsk-2 nemzetközi  megallapodas, ami meg Ukrajnatol ala lett irva mar evekkel ezelött.

Ennek a tervnek a reszet kepezi a 9. pontban foglalt konkret lepcsök a Minsk-2 vegrehajtasara, ezen konkret lepcsö egyike, hogy a terület (Donbass) egy un különleges statuszt kap, ehhez kell az ukran

Alkotmany mosositasa is, mint egy lepcsö, mely benne is  van a 9. pontban konkretan.

Tehat most mi ez a süketeles, hogy Zelenszkuj nem irja ala a Steinmeier-tervet?

Azt mar reg Poroschenko alairta.

Most csak akkor arrol lehet szo, hogy Ukrajna egyertelmüen es veglegesen kiszall  a Minsk-2-böl  (es nem arrol, hogy abba Ukrajna most belelep).

Es ezt -tudtommal a mostani külügyes azzal hogy mult szombaton bejelentette hogy Ukrajna nem fogja az Alkotmanyat modositani- de facto mar mult szombaton be is jelentette.

Előzmény: SULEICA5 (215003)