SULEICA5 Creative Commons License 2019.09.20 -2 12 215003

                   Zelenszkijnek (a Bohócnak) nem kóser a Steinmeier

 

 

Megjött az étvágy Kijevben : ”Egy lépést sem hátra! Ukrajna része a Krím, a Donbassz,...a Kubány.”-harsogják a tüntetők Zelenszkij hivatala előtt.

Szeptember 2-án Ukrajna új külügyminisztere ,(Aki annyira új , hogy a Klimkin-nek ,Porosenko külügyminiszterének a helyettese volt.) bejelentette, hogy Ukrajna elfogadja és aláírja a Steinmeier -tervet. A héten Kijevbe érkezett Kurt Volker ,volt Ukrajna ügyében megbízott USA külügyi alkalmazott. (Volker jelenleg szabadúszó, a Trump külügyminisztériumában nem kapott megbízatást, a fizetését a Soros ,Nyílt Társadalomért alapítványtól kapja.)

Volker jelenlétében, az ukrán külügyminiszter a sajtótájékoztatón kijelentette, hogy Ukrajna nem hajtja végre a számára hátrányos Minszk2 megállapodást és nem írja alá a megállapodáshoz vezető Steinmeier -tervet.

Zelenszkij korábbi, a Putyinnal folytatott telefon beszélgetésének volt az eredménye a megvalósult 35 a 35-ért fogolycsere, amit a Kontakt-csoport minszki tárgyalása követett, mely előkészítette volna a Steinmeier-terv aláírását Ukrajna részéről. Ezt követte volna a Normandiai négyek találkozója , a kelet-ukrajnai béke megteremtése érdekében.

A héten Minszkben Kijev bejelentette a Kontakt csoport ülésén, hogy nem hajlandó a Steinmeier-tervet aláírni.

Macron és Merkel most ismét győzködheti a Zelenszkijt, hogy térjen észhez.

(Az EU számára létkérdés a szankciók feloldása , hogy Oroszországgal szabadon tudjon kereskedni.)