BZoltan Creative Commons License 2019.09.20 0 0 70174

Az, hogy a témában a véleményed megegyezik a Laposáéval szerintem nem személyeskedés. Ha jól emlékszem akkor én nem írtam semmit a Bence személyiségéről. Ismerem, köszönő és beszélő viszonyban vagyunk. Nyilván más a stílusunk és vélhetőleg az értékrendjeink sem azonosak. De soha nem konfrontálódtunk nyilvánosan. Egyszer vitatkoztunk ilyen témában privátban. De azt is udvariasan zártuk le. Az öreg Laposát amúgy én kimondottan kedvelem és a régebbi borait is kedveltem.

 

Arra hogy a kettőnk közötti diskurzus miért nem működik nekem nincsen magyarázatom. Hacsak az nem magyarázat, hogy neked eléggé lesújtó véleményed van rólam és ez megakadályoz téged abban, hogy indulattól mentesen, objektív szemmel olvassad a véleményemet.

 

"Ha elvonatkoztatnál ettől, akár meg is érthetnéd..."


Folyamatosan beleesel abba a hibába, hogy jobban akarod nálam tudni, hogy én mit és miért gondolok.

 

Nem, egyáltalán nem igaz, hogy azért nem tartom kurva gázosnak azt a bizonyos mondatot mert a shiraz írta. Leszarom, hogy a shiraz írta. Már mondtam, de lapozz vissza. Nem az az arc vagyok aki lojalitásból direkt egyetértenék valakivel. Azért nem tartom kurva gázosnak mert én érteni vélem, hogy mit jelent. Te pedig más jelentést tulajdonítasz annak a mondatnak. Ennyi.


Az meg, hogy "ha más mondaná akkor én biztosan azt mondanám, hogy" egy vitában nem alkalmazható spekuláció. Majd ha ők mondanak valamit akkor majd én arra reagálok... vagy nem. De feltételezett helyzetekre feltételezett reakciót nem szokás érvként használni.

 

 

Azon meg had ne csodálkozzak már, hogy egy alapvetően organikus, biodinamikus borokkal dolgozó terroir központú borkereskedés vezetője komolyan gondolja, hogy a terroárt legfaszábban bemutatni organikus, biodinamikus borokkal lehet... sőt tőlem akár lehet szent meggyőződése is, hogy csak így lehet. Had ne szóljak már le egy katolikus papot azért mert szerinte mindenki elkárhozik aki nem hisz Jézus Krisztusban. Akkor is ha én speciel nem így gondolom... sőt akár tarthatom ezt ordas nagy baromságnak. De egy elhivatott, az adott ügyben vállaltan elfogult embernek ezt had ne hánytorgassam már.


Olyan ez mint amikor egyszer valaki durcásan a szememre vetette, hogy akkor szerintem minden más borvidék szarabb mint a Somló. Aztán csodálkozott amikor azt mondtam, hogy igen baszki a falábam, bizony azt hiszem... és kurva nagy gáz lenne, ha somlói termelőként nem hinnék abban, hogy a legfaszább helyen dolgozunk.

De most komolyan, mi a rossebet vársz? Egy organikus borokkal kereskedő cég vezetője szerinted ne legyen szenvedélyes híve annak az értékrendnek amire a cége alapszik? WTF? De most komolyan.

Előzmény: bajnár (70150)