laca151 Creative Commons License 2019.09.18 0 0 8522

Elég fiatal még a típus, az idősebb autókra jellemző hibák még sztem kevésbé jelentkeznek. Én 3,5 éve járok ilyennel, az első két évig volt nálam, a második egy évig (azt 1 évesen kaptam meg 1 évre), idén ültem a harmadikba.

Az elsőnél a tolatókamera hülyéskedett eleinte, volt, hogy nem akarta a képet mutatni, ezt egy szoftverfrissítés megoldotta. Ezen kívül egy garanciális szenzorcsere volt a DPF-szűrőnél (az enyéim mind 1.6tdi volt, a mostani is), ill. csomagtér zár csere. Három év alatt a két autón volt össz. ennyi a 'negatív' tapasztalat (azért idézőjelben, mert a szerviz korrektül orvosolt mindent garanciában), pedig évente 50e km-t hajtottam mindegyikbe. Az idén átvett példánynál kétszer olyan fordult elő, hogy a trip-computer és az óra lenullázott ajtónyitáskor ill. záráskor, viszont érdekes módon a dátumot nem felejtette el. Az első szerviz ideje ennél még nem jött el, hogy a szervizzel értekezzek erről a jelenségről.

Ezeket az apróságokat leszámítva az egész család imádja a kocsit, tágas, kényelmes, csöndes, nyáron jól hűt, télen hamar és jól fűt (csak kapcsold be a menüjében a rásegítő fűtés funkciót, különben sose melegszik be).

A cégnél volt jópár ilyen autó, ami még a flottamenedzserünknek feltűnt, hogy a Golf kombikhoz, és a korábbi Touran szériához képest hamarabb ették az első gumikat.

 

Előzmény: Balthazor Hellman (8527)