Change Request Creative Commons License 2019.09.18 0 0 17127

Enyhe mellékhere fájdalom az jelen van szinte folyamatosan. Nem kritikus, viszont ott van. Ez nagyon fel tud erősödni, ha kívülről irritáció éri, akár hő akár a bőrön keresztül bármilyen dolog, sőt még egyes élelmiszerek is erősítik a tüneteket. A sok ülés szintén kedvezőtlen, mert rontja a keringést a kismedencei tájékon. Nálam lehet ez már átment autoimmun gyulladásba. Nem lehet eldönteni, hogy a gyulladt mellékhere okozza-e az egész szervezete érintő gyulladásos folyamatot vagy fordítva van, a legyengült szervezet miatt nem tud rendbe jönni a mellékhere. Gondolkodtam már műtéti megoldáson is viszont két teljesen ellentmondó szakorvosi vélemény alapján letettem erről. Az egyik azt javasolta, hogy távolítsuk el az egyik mellékherét, míg a másik azt mondta, hogy eszembe se jusson, mert egy ilyen műtétből nem lehet jól kijönni. Most az étrenddel variálok, ez segít, de nem biztos, hogy teljesen megoldja a problémát. 

 

Itt mindannyiunkra a 3. eset vonatkozik

 

WIKI cikk: https://hu.wikipedia.org/wiki/Gyullad%C3%A1s

 

"A gyulladás lehetséges kimenetele attól függ, hogy milyen szövetben megy végbe és milyen ágens váltja azt ki. Ezek alapján három kimenetel ismert:

  • Gyógyulás, mely a teljes szöveti regenerálódást jelenti, ami viszont ritkán megy tökéletesen végbe a szervezetben.
  • Kötőszöveti hegesedés. Egy seb gyulladásának kialakulása után kb. 24 órával már megkezdődik a sebfelszínek összekötése kötőszöveti szaporulat által. Eközben angiogenezis, azaz új erek képzése is zajlik, melyek feladata az újonnan képződő szövet ellátása lesz. Az így létrejött kötőszövetes heg nem tartalmaz sem szőrtüszőket, sem mirigyeket.
  • Krónikus gyulladás. Ha egy gyulladás hosszabb ideig tart, akkor akut fázisból a krónikusba léphet. A krónikus gyulladás a makrofágok dominanciájával jellemezhető, melyek mivel toxikus ágenseket is termelnek, szöveti károsodásokat okozhatnak."
Előzmény: Fickooo (17126)