szekundans Creative Commons License 2019.09.18 0 1 117208

A fejlesztések hiányával az a problémám, hogy ezek az "elektronízált boxgépek" hamar eljutnak felhasználhatóságuk végső mezsgyéire és ilyenkor kellene egy újabb. Én a K-3-rom esetében keresek egy majdani utódot. Mert most még eladható az állapota, de hamarosan az értékvesztés olyan mértékű lesz, ami miatt a pótlása, cseréje olyan anyagi áldozatokat kívánna amit esetleg már vállalni igen körülményes.

Az elmúlt évek alatt, amióta kattintgatok ez olyan bő 45 év, 39 a "K" bajonett bűvöletében telt, tehát az eddigi vásárlások csere-berélések kialakították az az "üveg" parkot, mely csak nagyon-nagyon kevés képkészítési helyzetet nem fed le, akár többszörös redundanciával is.

Ezért például a 24x36-ra váltás is megoldható lehet, de a többletköltségek ijesztőek nekem aki jelenleg (már) "csak" kedvtelésből készít képeket.

Sokáig azon az állásponton voltam, hogy a régebbi gyártású lencsék alkalmasak a ami DSLR kihívásokra, azonban több meglepetés is ért az elmúlt időszakban. Ebből a "legmegrázóbb" a SIGMA 18-300-asa volt, mert ha más mondta volna nem hittem volna el, hogy mit produkál. Ebből számomra az következik, hogy a fejlesztéseket igen komolyan kell venni. Ugyanakkor a 28-105-től (APSC-n) nem estem hasra, el is került tőlem.

Egy gyártó kiesése mindig a maradók profitmaximalizálására hajtja a vizet. A "K" esetében ez az árak még pofátlanabb emelkedését eredményezi. Ugyan ez a hatása, ha a kereslet radikálisan csökken, mert a márka gyártója és kereskedői "tojnak" az egészre (bár remélem ez nem így van).

Előzmény: Rőth Sándor (117192)