V43 1279 Creative Commons License 2019.09.16 -1 0 70112

Baglyas nem vészes, Sirok-Kékes már jobban ott van a alpesi szintek átlagában.

 

Elég sokan voltak, nem akartam beülni 6.-nak egy 6 személyes fülkébe, tekintve a Gysev ic kocsijainak remek szellőzését. Ezt már kb 3. fülke után láttam, nem is erőltettem.

Igen, utasként kell villantani helyjegyet, vagy start vip kártyát. 

 

Pecsételni a füzet végében lévő "raum für stempel"' feliratú üres oldalakra kell.

 

Nos, öntsünk tiszta vizet a pohárba, kettő felé díjazás és igazolófüzet létezik:

- ős verzió 1978-tól az út megalakításától: Fritz Peterka féle Zentral könyv, amelynek a végén vannak a pecséteknek a helyei, az eredeti kiadást frissítik időnként, ezt hívon Zentral könyvnek

Díjazása: két féle oklevél és jelvény: erinner és leistungabzeichen, azaz emlékező és teljesítmény jelvény

 

- alpenverein füzetek: 3 kötet, darabja 10€, díjazása: oklevelek egy és két kötet teljesítése után valamint bronz, arany és ezüst jelvények. Először ezeket a füzeteket szereztem be és ezekbe is pecsételtem. Az első kötet vége előtt, a Südwiener hüttében fedeztem fel a Zentral könyvet, amit természetesen utána be is szereztem.

Tehát a 3 kötetes verzió kicsit arra hasonlít mintha neked lenne egy alpesi biztosításokkal és egyéb hasonló dolgokkal foglalkozó jzp kft-d és az Országos kékre kiadnál egy saját füzetet, saját díjazással. A különbség annyi, hogy a magyarok szarakodnának rajta, hogy ha valaki Mtsz-es jelvényt akar, akkor nem az Mtsz füzetbe pecsételt hanem a tiedbe, de az osztrákok nem foglalkoznak ezzel.

 

A leírtakat mind kiérmeltem és átvettem. Hidd el az elején nekem sem állt össze így a kép :)

 

Nem tervezem, max 1-2 szakaszt, ha úgy alakul. Összegyűlhet másodszorra a bronzjelvényre 15 szakasz :) de ez nincs napirenden.

 

Az egyik olyan. Azért, hogy ne ázzon el a táskám a hátam felől, erre jó az ernyő is, nem értem ez miért ilyen meglepő...

 

Az utazás kb 15-16 óra volt, ez kevesebb vagy közel annyi, mint a hosszú nap túraideje, tehát ez az állítás nem igaz erre a túrára. Pár napja voltam az SNP-n Poszony környékén, arra a túrára viszont igaz lenne: kb 9-10 óra utazás, 5 óra 38 perc túraidő, 26,4 km. Igen, kicsit siettem.

 

Előzmény: jzp2107 (70109)