Az, hogy mit szerezz helyette az több dologtól is függ.
Milyen borról van szó fehér vagy vörös, esetleg rozét szeretnél, milyen módon.
A fahordókat én, mint írtam, Cabernet fajták érlelésére használom, ami ugye az oxidatív eljárás. A fehéret pedig reduktív módon, acéltartályban.
A legolcsóbban szerintem az üvegballonnal jársz, ha nem több hektó borról van szó. Az 50 l-es üvegballonokkal némi segítséggel még meg tudsz birkózni és ha jól vagyok tájékozódva, 3 db. még mindig kevesebbe kerül mint egy 100 l-es acéltartály.
Amennyiben a ballonok mellett döntesz, javaslom, hogy a szájukat folpackkal és ne dugóval zárd le.
Nekem már nem egy ballonom alja vált le, amiért a dugó megszorult és nem tudott engedni a tágulásnak. Tehát folpack és gumival történő lezárás a megoldás.
Sok sikert!