Törölt nick Creative Commons License 2019.09.15 0 2 394441

túl sok a tudatlan edző az alsóbb szinteken, akiknek fogalmuk sincs a kellő alapokról. olvastam már olyanról, hogy a gyerek sportágat váltott és megerősödött, majd visszatért és az edző nem győzött csodálkozni. ő nem volt tisztában enne a fontosságával. de itt a fórumokon is olvastam olyanról, hogy focisták játszottak más sportágbeliekkel focimeccset,ahol a fizikálisan állóképességben jobban képzett "nemfocisták" felvették a versenyt a "focistákkal".

igaz, a fizikum sem elég, mert egy taktikusabban,okosabban játszó csapat hatékonyabb, mint a csak fizikumra építő. ez jelenti a különbséget más országban is az alsóbb és a felsőbb osztályok közt,csakhogy ott a fizikum mindenkinek megvan osztálytól függetlenül.

nyugatra igazoló légiósaink a 90-es években,akik az alsóbb osztályokba pld Ausztria mentek több pénzt keresni azt tapasztalták,hogy az iram, a küzdés ott is magasabb,mint nálunk az élvonalban.

 

a magyar foci utolsó mentsvára az a tehetség, amit nem lehet tanulni ,csakhogy már olyan nagy a többi képzettségbeli lemaradás, hogy ez kevés már, így teljesen kiszorultunk a külföldi piacokról gyakorlatilag.

 

Előzmény: dr_wesson (394430)