SULEICA5 Creative Commons License 2019.09.14 -4 14 214946

                  Lázas semmittevés

 

A három bandita-csapat fegyverleadása a keleti-fronton csak látványakció az EU elkápráztatására, mert a banditák a fegyvereik egy részét adták csak le látványos fotók és videófelvételek kereszttüzében:

Tiszta PR-akció volt.

Zelenszkij ezzel mutatná meg a Normandiai négyek tárgyalásán, hogy lám Ukrajna már meg is kezdte a Minszk2 végrehajtását.

Németország és Franciaország addig nem hajlandó a tárgyalóasztalhoz ülni Ukrajnával, amíg Ukrajna nem teljesíti a foglyok cseréjét (Mindenkit mindenkiért),amíg a frontvonalon Ukrajna hadereje három helyen nem vonul vissza és amíg nem írja alá Ukrajna Elnöke a Steinmeier-tervet ,elfogadva ezzel a Minszk2 végrehajtásának első lépcsőjét.

Putyin , Macron és Merkel közös megállapodásra jutottak ebben a kérdésben. Zelenszkij nem akarja a Steinmeier-tervet végrehajtani, mert annak a része, Ukrajna Alkotmányának a módosítása a különleges státusz állapotának bevezetéséről.

Ukrajna Alkotmányának módosítását első olvasatban még Porosenko idejében tárgyalta a RADA. A parlamentet védő Nemzeti gárda és a tüntetők között összeütközésre került akkor sor: Kézigránátokat dobtak a katonák közé. Négy ember meghalt, több százan megsebesültek akkor.

Zelenszkij alibit akar arra, hogy megmutassa a Macronnak és a Merkelnek, hogy ő már le is szerelte a radikálisokat a keleti-fronton ,de a Steinmeier-terv helyett találjanak ki valami mást, hogy ne kelljen az alkotmányt módosítani, mert ha az LNR/DNR megkapja a különleges státuszt, akkor Ukrajna többi megyéje is követeli ezt a státuszt és Ukrajna így föderális állammá alakulna, majd atomjaira hullana:Nincs összetartó kohéziós erő ,közös élmény a népek között.

Ukrajna nyugati megyéi mennének az EU országaiba, de a tengermellék sem kérne a régi Ukrajnából.

 

Emlékeztetőül: Amikor a Minszk2 szerződést megkötötték, akkor a következő napon Herszon megye közgyűlése összeült és azt a határozatot fogadta el nagy többséggel , hogy a megye is kéri a különleges státusz lehetőségét. (Akkor betettem azt a videót, amin ezt a közgyűlés tárgyalta és megszavazta.)

 

Zelenszkij ,Putyint ilyen olcsó trükkökkel nem fogja tudni átverni, márpedig Ukrajna kérdésében ,a Putyin és Trump közötti megállapodás értelmében, a Putyin szava a döntő .

Kolomojszkij szintén próbálkozik azzal a bárgyú tervével, hogy ne Ukrajna Alkotmányát módosítsák, mert akkor Kolomojszkij szerint Ukrajna szétesik, hanem garantálják a DNR/LNR-nek a különleges státuszt 5 évre. (Senki nem esett a fejére, hogy ennek azt olcsó Kolomojszkij trükknek bedőljön, hiszen semmi garancia nincs arra, hogy Ukrajna betartaná a megállapodást. Kicsit elméretezte és túlértékelte magát a szakállas torzonborz.)

Előzmény: A ló túloldala (214945)