c.istvan Creative Commons License 2019.09.12 -2 0 167174

"- A téméban lévő fenevad jelét (666-ot) csak a HNA-tól hallottam azonosítani a pápával, ahogy meg is írtam. Más egyházaktól a környezetemben, azóta sem hallottam ..."

 

Hát persze, mert az egykor üldözött egyházak ma már összeborultak a pápistákkal. Akkoriban voltak sokan, és nem csoda hogy nem találkoztál vele hisz nem is kerested, te a HNA ra hegyezted ki magad.

Pedig már az 1400 években Walter Brute föltárta a pápaság és a 666 közötti összefüggést, a pápa antikrisztusságát hirdette amiért a püspök perbe is fogta, miközben Rómában két pápa harcolt egymást ellen a tiaráért. Brute lollard volt nem HNA-s...

-Sir John Oldcastle (kb. 1360-1417) őt szintén ezen állitásáért itéltek halálra. Szintén lollardista volt.

-John Purvey ( 1354-1428)Wicliff barátja

-Luther Márton

-melanchton 

-Amsdorf Miklós (1483-1565)

-Flacius Mátyás (1520-1575)   

És ök csak a 14 századbol néhány próféciamagyarázó akik az antikrisztust a pápasággal és a 666 os számmal azonositják. Az első adventistáig még jópár évet kell várni hogy megjelenjen. Nincs kedvem folytatni a listát...

 

  Kedves Ilang-ilang, ezeket állítod (idézve hsz-om egy részét "- A téméban lévő fenevad jelét (666-ot) csak a HNA-tól hallottam azonosítani a pápával, ahogy meg is írtam. Más egyházaktól a környezetemben, azóta sem hallottam ..." : ): " nem csoda hogy nem találkoztál vele hisz nem is kerested, te a HNA ra hegyezted ki magad. " - Látod, ez sem igaz, hogy a HNA-ra hegyeztem volna ki magam. Tényt közöltem(amit te idéztél, barnával fent bemásóltam) - akkoriban rákerestem a 666-pápa témára és érdekes E.G.W-ra is vonatkoztatva volt.

(Furcsa vagy sem, az említett előadáson, nem volt erről szó - valamilyen cáfolattal sem...)

/Helwig felől is olvastam, de mivel tanulmányt nem volt széndékomban közreadni, megjegyeztem, hogy csak röviden teszem közzé a több évvel ezelőtti tényt... - te pedig ilyesmikbe kapaszkodtál/

Ahogy most is, felsoroltál néhényat azok közzül, akik a 666-os témában megnyilvánultak... 

Pedig már tudtodra adtam, hogy: " De egyáltalán, mit változtatna ez a Leslie által közzétett tényen, miszerint E.G.W. hamis prófétanő a vasárnap (Úrnapján) tartott gyülekezésre (Istentiszteletre) hitette el, hogy az a fenevad jele? "

Krisztus Jézushoz kell az ilyen kutakodásból térni, ami igazolásokat keres E.G.W hitetéseire.

Nagyon hasonlít ez arra, amit egy másik adventista előadáson említettek a Biblia tanulmányozásának fontosságáról. Jézus mondja:

Ján. 5,39  Tudakozzátok az Írásokat, mert azt hiszitek, hogy azokban van a ti örök életetek; és ezek azok, amelyek bizonyságot tesznek rólam;

 

Úgy tünt, mintha tényleg, az előadó a tanulmányozásról tartotta volna függőnek az üdvözülést, hiszen nem említette a következő verset:

40  És nem akartok hozzám jönni, hogy életetek legyen!

Szép napot.

Előzmény: llang-ilang (167143)