"...Most akkor azt állitod, hogy az összes hús evő zsidónak, kereszténynek és muszlimnak, stb. semmit sem ér a hite, mert húst esznek? És a hús evő ateisták erkölcstelenek? Pár millárd ember..."
Mintha arról regéltem volna, hogy a papi kasztnak tilos a húsevés kifejezetten... ha van ezen a bolygón pár milliárd pap, akkó rohatt nagy szarban leszünk...
"...Jézus maga is húst evett, és ilyen példákkal jött, hogy a jó pásztor és a juhok...."
Na és? A pásztornak az a dóga, hogy őrizze a nyájat, nem hogy főzabájja... (ez szimbolikusan, meg nem szimbolikusan is igaz, lehet válogatni mék teccik)[rengeteg vita van arról amúgy, hogy Jézus valójában mit evett]
"...Akkor ezek szerint a pásztorok sem jók, alapból, ugyanis a juhokat a levágásra legeltetik...."
A te tested is meghalni születik... a férgek nem válogatósak([bárkié]nem személyeskedés, ne sértődj meg), oszt még pásztoruk sincs...
"...Isten az állatok egy részét táplálékul adta az embernek...."
Melyik embernek? Gondolod a pap pont olyan ember, mint bárki más? Ezt a Jézuska benézte...
"...Igaz, hogy az Éden után...."
Az Éden előtt volt pap?(Ádám másodállásba fusizott)
"...De az Éden után jött a halál, szex, gyerekek, munka, stb is...."
Azt ki mondta, hogy az "édenben" nem kell⌘ett dolgozni? Istennek való szolgálat szerinted melyik világban nem létezik?
"...Az a gond, hogy az embert és az állatot egy szintre rakjátok...."
Még most annyira nem gond, de egy hét múlva lehet az lesz, el kell döntenem, hogy a kakasaimmal mit csináljak... ha mással vágatom le, lehet többet fognak szenvedni, mintha én vágom le... de ha hóhérkézre adom, akkor is gyilkos vagyok... tehát lehet addig fogom etetni, míg okom nem lesz a nyiszálásra, tehát az éppen aktuális alfa hímet vágom le, amelyik rendezkedik hormonálisan az udvaron belül... amelyiknek nincs ilyen késztetése, az meg élhet... van kukorica a határban elég, tehát nem mondhatom azt sem, hogy nincs mivel etetni...
"...Az ember Isten képmása, az állat pedig nem (ha a Biblia igaz)...."
A részeg ember meg a disznó képmása...van ilyen...
"...De még az ateisták is úgy gondolják, hogy az emberölés egy büntetendő cselekedet, az állatok levágása tápláléknak, pedig nem...."
Az élet elvevése a lelket fertőzi meg (fáj)...azért tilos a vallás törvényei szerint... minél több szabályt szegnek meg az emberek(vallásost), annál jobban keményedik meg a szívük... tehát az állatmészárlásnak is az a törvényi rendelkezése, mint az állatoknál. A gyengébbet öli meg, és táplálkozás, vagy a kölykei oktatása céljából... a vágóhidak nem ebből a célból vannak fenntartva. Aki állatot akar enni, ölje meg maga. Ha egy állat beteg(annyira, hogy menthetetlen), vagy bajt okoz a környezetében(a kakas esetében, ha nem fér meg a többi kakassal), akkor eltávolítod.
Nekem most két kakas van az udvarban, és bár az egyik viszi a prímet, a másik alkalmazkodik, pedig sokkal erősebb, és mégis. Majd ők eldöntik, ki az, aki vezet... mikor túlkapta a kakaskodást a vezér, kapott két fülest(tőlem), és elgondolkodott...nem hülye az állat...
"...Egyetlen normális ember sem akar úgy levágni egy állatot, hogy szenvedjen...."
Valóban, vannak olyan misztikus "fegyverek", amivel akkor veszed el az életét, amikor akarod...a távgyilkosság is olyan, mint a sima...gyilkosság. De mivel sokkal kevésbé véres, nem gyötri meg úgy az ember lelkét, ezáltal hamarabb is szokik rá, aki ezt kitanulja, később már lelkiismeret furdalása sem lesz...
"...És mi van az egér, csótány, patkány irtásokkal? Viseljük el őket, és ne próbáljuk kiirtani, mert a mérgekkel fájdalmat és szenvedést okozunk nekik?..."
Akik tiszta életet élnek, azokat nem sűrűn látogatják...
"...Te inkább laknál patkányokkal teli lakásban?..."
Már ilyen is előfordult. Olyan helyen tudott bemászni az állat, ahol nem tudtuk elkapni... fürdőszobában, a csőrendszerből jött elő esténként. Mivel kárt nem okozott, nem bántottuk. Több évet éltünk így együtt. Mikor nagyon öreg lett, mégsem ott halt meg, hanem bemászott a vécé mögé a sarokba, és szerintem várta, hogy verjük agyon. Betettem egy akváriumba, adtam neki enni, és néztem, ahogyan meg volt döbbenve szegény... két nap múlva eltávozott, meghalt. Öreg volt már...(van aki amúgy direkt tart patkeszt, nekem is volt, csuklyás patkeszom) ...és aki akar, tart macskát...a természetes ellensége a macska, tehát nem vétesz az ahimsza ellen ebben az esetben... a földről is behordják az egeret, patkányt, meg amit el tudnak kapni a cicáim...