Zsebihal18 Creative Commons License 2019.09.12 0 0 214

Ujraneztem, igazad van, fel se tunt eddig. Semmifele megteresrol, bunbanatrol nincs szo, "maskepp latja, mint husz eve, a Szentleleknek elege van belole" (mert, eddig nem volt?), neki is "elege van belole, csak azert nem mondta hamarabb, mert nem akarta megbantani jo baratait", (mert o ilyen gyonged ember). Bezzeg masok nem ilyen jok, mert "a testet epitik." 

Bezzeg o! Olyan gerinces, hogy "mar nem erdekli, mit gondolnak rola !" Megmondta a masik predikatornak, hogy osszegszeru penzkerest "tobbet hallani se akar"!

"Az evangelium nem elado, az Isten aldasai nem eladok, es a prosperitas sem elado!" (Ennek az utolso mondatnak egyaltalan van ertelme? Azert tapsoltak neki lelkesen.)

 

Sehol se mond olyat, hogy "eladtam", egyes szam, elso szemelyben, sehol nem mondja, hogy bunt kovetett el vele, arrol nem is szolva, hogy szet/vissza kellene adni a hamissaggal szerzett penzt. Azt se modja, hogy tobbet nem fogad el penzt, csak annyit, hogy szerenyen megeljen, hanem csak azt igeri nagy garral, hogy nem ker tobbet ezer dollart, hanem ha az Ur indit, adjal (vagyis keregetni fog tovabbra is, csak nem mond konkret osszeget hozza).

Előzmény: Szentlélek pénzért? (213)