V43 1279 Creative Commons License 2019.09.11 -1 1 70107

Jól tettétek. Én július 30-án végeztem (abba lehet hagyni? Ha igen, akkor még nem most szeretném) a Zentrallal, azóta nem túráztam. Inkább úszni voltam 2x-3x a Velencei tóban, jövőre jó lenne egy Balaton átúszás.

Nem láttam, hetekig nem olvastam a topikot most/ismét.

 

Igen, emlékszem arra a részre: Obertauern fölötti első nyereg a Seekarscharte, onnan lemegy ugye a tó szintjére (Oberhüttensattel) és fel a holdbéli Akarschrartéra. Szép rész, nem volt szerintem 2 óránál sokkal több.

 

Általánosságban: az a helyzet, hogy ha minden apró részletet leírnék, akkor élvezhetetlenül hosszú lenne egy-egy beszámoló. Most is van, egy szerintem egészséges terjedelme, összeadva így sem kevés.

Na meg a másik, hogy hetek, hónapok is eltelnek mire megírok 1-1-t és addigra már kipihentem a nyűgöket és kiesnek az ilyen nagyon apró részletek, amikért nem kár.

 

"Akkor ez az egész út mennyi elképesztő élmény lehet egyszerre?"

Sejted a választ: nagyon sok :) de nagyon jó! Bosszús sokszor az időjárás, meg szarakodós a szállás igen, de a végén mégis úgy érzed, hogy megérte. Persze nekem is vannak olyan szakaszok ahová nem nagyon mennék vissza, de egyszer mindenképpen megérte az is.

 

Fritz Peterka Úr akitől a teljesítést követő másnapon átvettem a jelvényeket meg az oklevelet, nos ő hétszeres (!) Zentral teljesítő! 3x a gleccseres 3-as, 4x a 2-es köteten át. Ha ez nem lenne elég brutális: természetesen mind 10, azaz a Zentralon kívüli másik 9 hosszútávú utat is végigjárta. Ja és az OKT-t és az SNP egy részét, na meg egy vallási előjeles utat Németországból Pestre, talán Eisenach-Budapest túra lesz az. Szóval elég lenyűgöző teljesítmény, neki milyen élményanyaga lehet. Ifjú korát is aktívan tölthette, de ugye tőlünk nyugatabbra a nyugdíjas lét sem azt jelenti amit itthon látunk és hallunk.

 

"de valami megmozdult.. hogy egyszer be kéne.. "

Jól van, jól van, helyes! :)

 

Nekem is volt olyan rész ahol a 2-es átlag is álom volt. Nekem nem nagyon volt választásom, el kellett érnem a-ból b-be, alapvetően nem sok rugalmasság volt a túráimban ilyen téren (sem).

 

Még nem írtam le (kövi beszámoló témája), de kicsit a téma kedvéért előreszaladok: Lizumer hütte után beért egy német túrázó, a hegy lábáig együtt haladtunk, addig tudtam és akartam vele tartani a lépést. Én lemaradtam, ő meg úgy ment felfele mint ahogy én az utcán sétálok. Tehát aki a hegyek között nő fel, gyerekkorától fogva, nekik van egy "velük született" edzettsége, amit pl egy magyar túrázó elég nehezen tud elérni, nekem sem sikerült teljesen 1200 km Alpok után sem. 

Tehát röhögve viszik fel a biciklit, lehagyva az edzetlenebbeket, nekik ez tök normális. Nekünk meg a kék az.

Engem a Rätikonban előztek be az Öfapass előtt hasonlóképpen a bringások, szóval tudom miről beszélsz.

 

Sétálós közben végzett az első kötettel (SNP túratársam is gyalogolt rajta mostanság, esőből nem lehetett hiánya) és belekóstoltak a 3-asba is, azért az jó lehetett :) jövőre nekem is tervezve van, aztán majd kiderül összejön-e, elég sok a program terv már most jövő nyárra.

 

Passz. Google, nem tudok mást hirtelen én sem.

Előzmény: jzp2107 (70099)