bcp13 Creative Commons License 2019.09.10 -1 0 17072

Sziasztok! 

Elkezdtem olvasni a több ezer hozzászólást, távolról sem értem még a végére, így bocsánat, ha ilyen témában volt már itt eszmecsere. A tapasztalataitokra lennék kíváncsi.

A párom 31 éves, és kb 3 éve van bakteriális eredetű prosztata gyulladása (ureaplasma a baci neve). Kezelték már Magyarországon és Romániában is, kapott antibiotikumot, mindenféle gyógyszert, kúpot, semmi sem használt. A mostani magándokijához augusztus vége óta jár, kapott Aklofepet, kúpot, az enyhe merevedési zavarára potencianövelőt (amúgy nincs gond a szexszel, csak nem bírja olyan sokáig), és kapni fog 3 injekciót (a nevére pontosan nem emlékszem, Németországból hozzák elvileg). A baktériumot nálam is keresik, hátha van, jelenleg várok az STD teszt eredményére...

 

 

Szerencsére emésztési és más problémái nincsenek, "csak" a pr gyulladás. Hamarosan babát szeretnénk, és aggódom, mert azt olvastam, hogy mindkét oldalon okozhat meddőséget az ureaplasma. Valaki hallott már erről? 

 

Nagyon elkeserít, hogy a pr gyulladásra végleges gyógymód nincs, csak tüneti kezelés, illetve szinten tartani lehet, de gyökerestül "kiirtani" nem. Illetve azt gondolom, hogy ez nála már részben lelki eredetű is. Borzasztóan nyomasztja, hogy nem elégedett a "teljesítményével", és hogy sokat kell WC-re mennie, és hogy ezzel kell szenvednie annak ellenére, hogy ilyen fiatal. Mit javasoltok, menjen pszichológushoz, vagy valamilyen terápiára? Természetgyógyászhoz? 

Az életmódváltás jelenleg is tart (alkohol és cigi elhagyása, liszt, cukor, tej elhagyása, több sport), remélem ez majd hoz valamilyen változást. 

 

Kitartást mindenkinek és mielőbbi gyógyulást!