Lamberd2011 Creative Commons License 2019.09.08 0 0 33985

Sziasztok!

 

Szeretnék segítséget kérni komplett fűtés felújítás lesz új csövek, új radiátorok. Kazánra úgy 350.000 szánok kiegészítők nélkül. Talán van itt szervízes akinek van tapasztalata ezeket néztem ki és van egy Brötje amit a szerelő ajánlott. Érdekelne a tánácsotok a készülékekkel kapcsolatban.

 

Remeha Treza SCE 28 C Nagyon jó márka (Holland, itt zavar egy kicsit, hogy erre a családra a gyártó csak 1+1 év garanciát, ad amig a többi családra hosszabb garanciát ad. és csak 5,5 KW modulálható le. Ventilnél ajánlották )

Immergas Vitrix Maior 28TT (Olasz ?! a legerösebb azok közűl amit kinéztem ennek ellenére 2,8 Kw -ra lemodulálható, akinek van csak jókat ír róla a Ventilnél kifejezetten ajánlották )

Ariston Alteas one NET 24 (olasz, ahogy nézem az ariston csúcsa 2,5kw lemodulálható minden extra benne van ami a nagyokba jóval 500.000,- felett., itt van egy érdekesség az új hőcserélő belsejében lévő csövek átmérőjét megnövelték, az ismeretségi körömbe sokan panaszkodtak az Ariston kazánokra, hogy eldugulnak mert nagyon kicsik a hőcserélőben lévő csövek átmérője de úgy látom ezt itt kiküszöbölték.)

 

És akkor amit a kazán szerelő ajánlott.

 

Brötje PWHC 24, hát a márka abszolút felső kategória, és akkor itt a de ezt a típust a német oldalon nem találni mivel ezt kizárólag kelet európai piacra szánják, törökben gyártják. Rozsdamentes hőcserélővel ami azért érdekes mert a Brötje nem gyárt csak aluminiumost. Tehát ez már megint olyan lehet mint a viessmann Vitodens 100 kazán ami egy Beretta kazán. Van erről valakinek tapasztalata ? Nagyon jó áron adják bele fér a keretbe 4,5-24 KW között  működik 109% a szerelő csak ezt ajánlja. 

 

És még egy kérdés érdemes -e kiadni kb + 50.000,- Ft -ot 

Bosch Condens 7000i W vagy vaillant ecotech pro -ra

 

Előre is köszönöm, hogy végig olvastad.

 

Udv. Lambi