A ló túloldala Creative Commons License 2019.09.08 -1 16 214883

Érdekes ez a "maláj gép lelövő" szakadár lérakos elengedése sztori, pár dolognak nagyon könnyű utánanézni (több forrásból). Csináljunk egy kis oknyomozást

 

Kezdjük mindjárt a legkeményebb bizonyítékkal, amelyben Vlagyimír Cemah "bevallja" a "BUK"-ot.

Ezt mondja szó szerint:

 

Я этого пацана вытаскивал, я этот "*rövid sípolás*" прятал. Я даже покажу, где он стартовал, и где я его забирал,

 

https://youtu.be/vja8k7nEcLI

(forrás https://24tv.ua/ru/ukraina_tag1119/)


Lefordítom. Ezt a srácot húztam ki, ezt a "sípszó" bujtattam. Még azt is meg tudom mutatni honnan indult (szállt fel). 

 

A kontextus az, hogy arról beszél, hogy egy ukrán su-25-öt gépet lelőttek, ennek a pilótájáról beszél az öreg, aki amúgy ukrán és a szintén ukrán mirotvorec (amely a rezsim ellenségeit listázza) és a a bellingcat szerint snyezsnojéban Ukrajnában született és az Ukrajnában lévő Poltavában végezte a lérak akadémiát. Veterán ukrán légvédelmis.

 

1. a szájról leolvasott és kisípolt szó az "u" betűvel, nyilvánvalóan a "huj". Ezt sípoltatja ki egy interjúban a világ összes riportere és szerkesztője. Egy "f@sz"-t az ukrán su-25 pilótáját mentette a muki, erről beszél. Teljesen egyértelmű.

 

2. Lérak akadémiát végzett, veterán lérakos, ő biztos nem lőtte volna le "véletlenül" a 10km magasan, polgári légi folyosóban, nyíl egyenesen közel hangsebességgel perceken belül az orosz légtérbe belépő utasszállítót, mert véletlenül alacsony támadó kisméretű bombázónak vagy Oroszországot megtámadni készülő vadásznak nézte..

 

Azt hogy hogy és honnan raboltál el az egy külön sztorit is megér. Elvből nem hivatkozom orosz forrásokra, de mind ellentmond annak amit te irsz, hogy valami határon lévő ellen9rző pont és tűzharc lett volna.

A egyik forrás arról ír, hogy 80km mélyen luhanszkból rabolták el és nem írja hogy vitték át és hogy halt meg az egyuk szbu-s.

Az amerikai kormány ukrán nyelvű propaganda portálja meg arról ír, hogy aknamezőn robbant fel az az akna amely megölte az egyik ukrán szbu-st és tépte le a másik lábát.

https://www.radiosvoboda.org/a/obmin-polonenymy-tsemakh-mh17-operation/30151314.html

 

Az, hogy hol vitték át nem nyilvános. Valószínű, hogy több csapat dolgozott össze és akik elrabolták ott maradtak, akik meg áthozták azok közül kerltek ketten az aknamezőre.

 

Mindezt azért, mert egy interjűban "f@sz"-nak nevezett egy szerencsétlen ukrán pilótát akik megpróbált megmenteni.

 

 

Előzmény: SULEICA5 (214878)