Pulmy Creative Commons License 2019.09.06 -1 1 70065

Teljesen egyetértek Veled!  Mindenki a saját lelkiismeretével kell elszámoljon,a lényeg,hogy szeresse meg a túrázást. Aki csalni akar úgyis csalni fog.  

 

Nekem a Balaton Körtúra a vesszőparipám,ott nincs szigorú nyomkövetés,csak ajánlott útvonal (amit Te is preferálsz ) igazolópontok és a lényeg : fényképes igazolások. Ezeket a kiíró általában a nehezebben megközelíthető helyekre teszi,így lényegesebben csökkentve a csalásra sarkalló hajlamot. Mert aki megmássza a Tóti-hegyet,Gulácsot,Badacsonyt etc. vagy elbotorkál a Nagy-Berek kietlen világába egy csatornához az már meg fogja érdemelni az igazolást,független attól.hogy Ne adj Isten kihagy az aszfaltos,nehéz szakaszokon pár métert.

 

Ezért kéne az OKT-n is a nehezebben megközelíthető pontokra vmi igazolás féle,ahogy a Lokó-pihenőhöz került,úgy lehetne a Csóványoson,Getén,Milicen,Naszályon etc.etc.... Ilyen pontokat a másik két mozgalmon is lehetne bőven találni. Legjobb lenne egy fotó,mert fényképező mindenkinél van,vagy csak egy pecsét. GPS okos dolgok már nem bíztos,hogy mindenkinél vannak ,így a modernebb megoldások egyelőre még nem feltétlen játszanak.

Előzmény: hadidoki (70056)