sogormail Creative Commons License 2019.09.02 0 0 189

Elk leirta a lenyeget.

Legsin terapia a megoldas. Nekem a nemet eü rendszerbol van tapasztalatom, az alvaslaboron ugyanezt mondtak. Legsinterapia mint elsodleges. (Mondjuk itt a gepet, a laborban letesztelt maszkot a kezembe nyomtak receptre a korhaz sarkan levu "szakboltban". )

Alternativakent ha nem tudnek hozzaszokni a szajprotezist javasoltak (lentebb olvashatsz rola Velumount). de az csak alternativa, nem teljes megoldas amenniyben sulyossabb apnoe van.

Mutetet nem javasolnak, mert a lezeres plasztika kevesebb mint 50%-ban hatasos, akkor csak enyhiti a tuneteket. Ha fennmarado apnoe van akkor ugyis kell a gep vagy rizikozod az egeszseged. Ha apnoe van, akkor nem tudnak annyit levagni es feszesiteni a szajpadlason hogy az megoldja a problemat. Anatomia, ha tulsagos megszabdaljak hatul, akkor ha iszol a folyadek visszajon az orrodon. Szoval ez egy fajdalmas mutet, aminek sima mellekhatas lehet, hogy egy pohar vizet nem tudsz kesobb rendesen meginni szivoszal nelkul.

Alternativ mutet a radiofrekvencias szajpad feszesites, ez is kozle hatastalan ha apnoe van. Vagy ez az uj modszer, ez a legkevesbe invaziv. NightLase terapia rendesen zsebbe nyulos. 300e koruli kezelesi ar es erre is csak max annyi, hogy csokkenti az alvasi apnoet. 

A vege az hogy ha marad apnoe tovabbra is, akkor elobb utobb kell a gep es kozben megmutottek vagy kifizettel egy vagyont.

Előzmény: MON Horkol (187)