aeroe Creative Commons License 2019.09.01 0 1 42801

sziasztok, mivel az érintett kinőtte, szívesen kölcsönadom a képeken látható grönlandi stílusú skin-on-frame gyerekkajakot a következő 5-8 évre, amíg a következő generáció belenő. elsősorban azokra gondoltam, akikkel már eveztem együtt, de más fórumozók is szóba jöhetnek.

 

a paraméterek: valami könnyű faanyagból van (már nem emlékszem pontosan milyenből), a váz csak kötözve van, csavar nincs benne. a héja a skinboats.orgfiúktól vásárolt ballistic nylon, ugyanonnan vásárolt kétkomponenses poliuretánnal van bevonva.

 

a hajó 407 cm hosszú, 48 cm széles, 10 kg. a beülő belső méretei 41x55 cm, a láb felé 19 cm magas. egy 180 cm magas felnőtt nagyon cuppanósan belefér, de a 42-es lábbal már kínlódás benne ülni. az ülése nincs kidolgozva, egy polifoam ülőke + egy darab polifoam csőhéj a háttámlának a legegyszerűbb megoldás. lábtartó sincs benne, mi különféle méretű labdákkal oldottuk meg a dolgot, ahogy nőtt a gyerek. mivel a hajó eléggé kacsázik, valami minimális szkeget kellene szerkeszteni az aljára (most van egy, de nincs normálisan megoldva a rögzítése). vízkiszorításnak a képen látható úszássegítő polifoam-okat tudom javasolni. adok hozzá egy cédrusból készült eszkimó lapátot is, ez 207 cm hosszú, 90 dkg.

 

tudom, hogy most szezon vége van, ha úgy jobb, akkor tavasszal is visszatérhetünk a témára. szélhámosok és viszonteladók kíméljenek, komolyan gondolom, hogy a hajó pár év múlva visszakerül hozzám :)

 

és a képek:

  felülről

a beülő

előre bekukkantva

hátrafelé még alacsonyabb

alulnézet

ilyenektől marad fenn a vízen, ha borultál