Spenót Creative Commons License 2019.08.30 0 0 201499

Lehet, hogy tévedek, de úgy vettem észre, hogy ettől eltérő okból is jöhet a fal. Nekem a sok lassú futás miatt leesett a laktátküszöböm, így amikor a versenyen magasabb tempóval futottam, gyorsan besavasodtam. Erre a legjobb példa a tavalyi Spar maraton volt. 

15km-nél értem el az akkori laktátküszöbömet és 28-nál úgy beállt a lábam a formás fenekemtől a bokámig, hogy már a séta sem segített rajta. Hiába esett vissza a pulzusom, onnan már egy szenvedés volt.

Mostanában nagyon nézegetem azt, hogy mikor kezd el igazán emelkedni a pulzusom. A lényeg, hogy a felső laktátküszöböt a verseny vége előtt 10km-nél korábban egyszerűen nem szabad elérnem.

Ebben segít, hogy elvileg most 156 ez az érték, amivel az óra szerint 5:03-as tempót tudok. Ez kb. 6 ütéses emelkedés tavaly óta, de ez nem biztos, mert a majom Garmin hónapokig hülyén számolta ezt az értéket. (abban meg csak reménykedem, hogy most jó, mert korábban 70-100 körüli értékeket dobott ki, ami szimplán hülyeség)

 

Jó nagy hülye vagyok ezzel a tegnapi melóba futással... 3 napot szoktam nemfutni egy verseny előtt, mert ez vált be. Na, a holnapi verseny előtt ez így nem volt túl okos ötlet. Lassan futottam, de akkor is fáradt a lábam. Remélem, holnapra azért összekapom magam.

Álomcél, hogy 1:30 alatt megcsináljam a 16km-t.

Pulzusra futok majd 10-ig, aztán megpróbálok nem meghalni a melegben.

Előzmény: Ati_66 (201496)