Omosimama Creative Commons License 2019.08.29 0 0 47067

Szia!

Gratulálok az újabb unokához!

Én - amíg viszonylag sok volt - sosem számoltam meg a tyúkokat, éppen azért, hogy ne kapják infarktust, ha 1-2 eltűnik.

Most leépítettem az állományt. Egyrészt, mert mostanra nagyon elfáradtam, másrészt kellett a nagy tyúk udvar. A szomszédot másfél éve elvitte az ördög (bocs, de biztos a pokolban kötött ki), és ottmaradt a rémesen elhanyagolt, most 10 éves ónémet juhászkutyája, meg egy fejlődésben visszamaradt kis tarka kandúr. Eddig átjártam gondozni őket (rohadt fárasztó volt), de eladták a házat az örökösök, akik Ámerikában laknak. Úgyhogy rajtam maradt a két jószág, mint kis szamáron a nagy fül. Ali megkapta a tyúk udvart a tégla tyúkóllal, a macsek meg magától átköltözött a mi portánkra. 

Maradt a kisebbik tyúkudvar, ami le van hálózva, de a patkányok megint elkezdték irtani a fürjeket. Mire rájöttem, hogy jut be, már nem volt annyi, hogy érdemes lett volna tartani őket. Úgyhogy most fürj sincs. A keltetést meg elbaltázhattam, mert végül is miután odaadtam az ígért 6 jércét és 1 kakast a lányomnak, nekem maradt 3 régebbi tyúk, 4 leghorn jérce és vagy 7 kakas. Úgyhogy a tervezett 10 tyúk helyett csak 9 lesz és 1 leghorn kakast hagyok meg. Remélem tavasszal valamelyik öreg tyúkom megül, és keltethetek vele. 

Előzmény: claas patrol (47066)