Elminster Aumar Creative Commons License 2019.08.28 0 0 1044

egyébként ezt találtam:

 

"A legújabb mérések szerint a Világegyetem geometriai szerkezete nagyon közel áll a síkhoz az attól való eltérés legfeljebb 0,4 százalék. (az nem nulla! - megjegyzés tőlem)"

Igen, mert laikus újságírók általános (pláne bulvár!) újságokba írt cikkeiből akarod a kozmológiát megismerni. NEM FOG SIKERÜLNI!

Az ilyen nyolc általános szintjére leegyszerűsített ismertetők eleve pontatlanok, és ami a lényeg: alapot adnak arra, hogy totálisan félreértelmezze a vérlaikus olvasó a leírtakat, hiszen azt hiszi, hogy milyen hűdeegyszerű az egész.

 

 

Az a 0,4% a mérés HIBAHATÁRA. Jelenleg ilyen pontosan sikerült megmérni a NULLA értéket.

Azonban a gravitáció olyan, hogy POZITÍV VISSZACSATOLÁSSAL VAN a tér geometriájára. Akármilyen görbületű a tér, a gravitáció az idő előrehaladtával azt az irányú görbületet NÖVELI. Ha kezdetben negatív görbületű volt, akkor mára nagyon-negatívvá teszi, ha a kezdetben pozitív görbületű volt, akkor mára nagyon-pozitívvá teszi a visszacsatolás az univerzum görbületét.

Az a tény tehát, hogy 13,8 milliárd évvel az ősrobbanás után a tér görbülete gyakorlatilag NULLA, egyúttal azt jelenti, hogy az első pillanatokban a térgörbületnek nagyon-nagyon-nagyon-nagyon közel kellett lennie nullához, vagy ami valószínűbb: EGZAKTUL NULLA VOLT. Azt ugyanis a gravitációs visszacsatolás nem tudja idővel semelyik irányban sem felerősíteni!

Előzmény: thoughts (1041)