Astrojan Creative Commons License 2019.08.27 0 0 1022

Miből gondolod, hogy valaminek a nemlétét méréssel kell bizonyítani?

 

Méréssel, kisérlettel csak alátámasztani lehet véleményeket, hipotéziseket vagy valaminek a létezését.

 

De a tér nemlétezését nem kell bizonyítani, mert az egy matematikai definíció, tehát nem anyag. Nem proton, nem elektron, nem foton, nem graviton, nem neutrínó, nem sugárzás, nem energia és nem részecske.

 

A tér így épül fel:

 

1. végy egy kiterjedés nélküli, elvont, a valóságban nemlétező matematikai pontot

2. tedd ezeket egymás mellé végtelen mennyiségben és közelségben egy ugyanazon irányban erre is de arra is, kapsz egyenest (nem létezik, csak a matematikában)

3. tedd az egyeneseket egymás mellé végtelen mennyiségben és közelségben az egyenesre merőleges irányban sorakozva, kapsz síkot (nem létezik, csak a matematikában)

4. tedd a síkokat egymás mellé végtelen mennyiségben és közelségben a síkra merőleges irányokban sorakozva, kapod a teret (nem létezik, csak a matematikában)

Persze más módon felépített terek is vannak a matematikában, de ez a lényegen nem változtat: a matematikában.

A tér definíció szerint nem létezik a természetben, mert az matematikai objektum. Nem kell bizonyítani, mert így hoztuk létre.

A kérdésed kb olyan mintha kisérlettel akarnád bizonyítani az egyenes, a trapéz vagy a kör létezését. De ezek matematikai objektumok.

A graviton kimutatása kívánatos lenne, mert az anyag, de az még várat magára. Egy matematikai objektumot azonban nem tudsz kimutatni, mert eleve úgy definiáltad, hogy az a természetben nem létező, idealizált alakzat.

Előzmény: szőrinszálán (1019)