Igazság80 Creative Commons License 2019.08.26 -1 0 99

Én úgy gondolom a bajnokság színvonala nem hogy gyengül, hanem erősödik, és még sokáig így lesz, köszönhetően a rengeteg tehetségünknek.

 

Nem állítom, hogy mindenben  a sablont írom le, de így az érdekes ez )

 

Kiesőjelöltek nálam: SzISE mellett a Békéscsaba, Szombathely, Mosonmagyaróvár, más csapatról reálisan nehezen tudom elképzelni. Nálam a Békéscsaba a legnagyobb veszélyben, tavaly is már kissé necces volt a történet most meg gondjaik vannak, a legjobbjuk már nem ott fog játszani, tehát ezért gondolom.

 

7-10 közép jellegű csapatok, MTK, Dunaújváros, Alba, Kisvárda: úgy érzem idén az MTK állhat ennek a bolynak az élére, bár 

Termány és Karnik már nem lesz, de cserébe Suba, Horváth Dóra, Pál, Gerháth, Zácsik, stb. bőven átbillentik a mérleg nyelvét pozitívra. Dunaújváros egy úgymond egész jó kezdőt ki tud tenni, ami inkább úgy 4-5 játékos abból is.

 

Bajnoki cím: nyilvánvalóan "hülye" aki nem Győrt mond, én azért idén ezt sem érzem atombiztosnak. Több sebből véreznek, és még el sem kezdődött a szezon, a magyar bajnokságban elég 1-2-3 meccset nem nyerni és már nem bajnok 

valaki, szerintem 1-1 meccsen elkaphatóak még ők is akár, bár egyik kihívónak sem lesz könnyű dolga. 

 

FTC : a brutális BL sorsolás nem fogja segíteni, viszont most legalább nincs megtizedelve a csapat, lesznek visszatérők, Tóth Niki meg már komolyan használható játékos lesz. Másodiknál nem végez hátrébb szerintem.

 

Siófok: Ők is úgy vannak, hogy egy igen jó kezdőt ki tudnak pakolni, de várhatóan hosszú EHF menetelés vár rájuk, és mindent 6-7 emberrel nem fognak tudni megoldani, Solberg, Kobetic, Jezic bárki kiesik, nem tudják pótolni, Minko meg közel sem biztos, hogy még pótolva.  Harmadikok lesznek max. 

 

4-5-6 helyek, Debrecen, Érd, Vác:  Érd kb. marad olyan, mint tavaly, a jobbszélső csere minőségi, a Vác igazi junior csapat lesz, de brutál tehetségek, 5-6 helynél hátrébb semmiképp sem lesznek.  

 

Debrecen: Érd nemrég nyilatkozta megcélozzák a dobogót. Aham, csak szerintem a 4. hely sem biztos, mert szerintem ez a Debrecen keret már semmivel sem kevesebb, sőt, ha merész vagyok, tán már kicsit jobb is tőlük úgy érzem, de 1 valószínű hogy Debrecenben minden csapat megizzadhat, jól erősítettek + a fiataljaik is fejlődnek...

Előzmény: sosavp (98)