Ok, már én is bánom, hogy belementem, de akkor:
- Az miért kérdés, hogy ugyanannak a munkának az ára márkafüggő? Az zavar, hogy a Volvo és a Ford nincs annyira messze egymástól presztízsben? Ha Suzuki-BMW márkaszerviz lenne, akkor könnyebben elfogadnád, hogy nem ugyanannyiért csinálják a két kocsit órabérben? A Volvo magasabb szinten lévő márka, elvégezték ahhoz is a tanfolyamokat és megvettek mindent, hogy azt is szerelhessék. Lehet, hogy Volvónál ugyanaz a tanfolyam/eszköz drágább, természetes, hogy a szervizért is többet kérnek, még akkor is, ha csak a csavart kell meghúzni. De ezzel az is számol, aki Volvót vesz. Sőt lehet, hogy az anyacégnek is van befolyása arra, hogy mennyiért dolgozhatnak. De lehúzásnak meg már ne nevezzünk valamit azért, mert drága, ha egyszer a piac ezt az árat alakította ki! Ha azt mondják, hogy 200.000 Ft-ért kicserélik a légszűrődet, az nem lehúzás. Az a lehúzás, ha nem cserélik ki, de a pénzt elteszik. És akkor mi van, ha nagy rajt a profit? Ha ennyit is hajlandóak kifizetni érte, én sem kérnék kevesebbet.
- Mi az, hogy nem szakszervizes munka? Tök mindegy, hogy mi a meló, ha csak azért fizetsz nekik, hogy gyönyörködjetek közösen az autódban, akkor is ki kell fizetned az ő órabérüket.
- Az, hogy ismerek egy szerelőt, akihez viszem a kocsit, az nem azt jelenti, hogy ismerősök is vagyunk. Az meg, hogy a te ismerőseid meg tudják javíttatni a kocsijukat, az nem azt jelenti, hogy van szerelő ismerősük, hanem hogy nem életképtelenek, mert tudják, hogy ki a szerelő a faluban, vagy tudnak egyet keresni a neten.
- Az orvosos téma meg nagyon félrement, látom, nem akarod megérteni. A lényeg az lett volna, hogy ha valamit nem tudok magamtól piaci alapon megszerezni, akkor nem ismerősöket cseszegetek miatta, hogy csinálják meg olcsóbban.