Arbol Creative Commons License 2019.08.25 0 1 875

Jááááj.

 

Tudom, hogy Bóna László a leghíresebb magyar homeopata. Ontja magából a könyveket, amik úgy vannak megírva, hogy a laikusokat lenyűgözik, de tankönyvként/kézikönyvként egyik se használható tudtommal. Rengeteg fanatikus (többségében nem orvos) rajongója/tanítványa van (nagyon jó előadó, ezt el kell ismerni), akik szerint ő maga a megtestesült Homeopátia Isten, és bármit tesz vagy mond, az csak jó lehet...

 

"A homeopátiára mind a gyógyítónak, mind pedig a kliensnek meg kell tudatosságban érni, hiszen az ember ott már a fizikain túl kapcsolatba kerül a szellemi útjával is."

 

Ez annyira tipikus szöveg amúgy. Ha a homeopata nem remekel, és csak össze-vissza írogatja fel találomra a szereket, mert igazából baromira nem látja át az esetet,  akkor mindig elő lehet venni ezeket a dumákat, hogy a "kliens még nem érett meg lélekben a gyógyulásra", majd zsebretenni a konzultációdíját. És persze a homeopatának az egója is sértetlen marad. Számlát/nyugtát  persze nagy valószínűsséggel nem kapsz a nem orvos homeopatáktól  (mondom ezt több évnyi tapasztalattal a hátam mögött, én sose kaptam tőlük).

 

Előzmény: Makkoscipo (874)