Titi120 Creative Commons License 2019.08.23 -1 1 697978

"Ami pedig a mondandóm veleje; hogy a látottak alapján mi a f@...nak kell összevásárolni drága pénzen vadidegen falábúakat, amikor ilyen van hazaiban is – pl a piknikus külsejű, de roppant lelkes Böde Dani, akit tisztelek – és akkor inkább neveljenek és játszassanak hazait!"

 

A szomorú hír pedig, hogy még ezek a sokadrangú légiósaink is egy polccal feljebb vannak, mint a hazaiak és ezt nem én mondom, hanem a klubfutballunk elmúlt - ne menjünk most messzebb - cirka 10 évének eredményei.

 

Meg lehet nézni, hogy mondjuk a Videoton, akiknek kétszer sikerült EL - csoportkörig eljutni azok hány légióssal tették ezt meg ezeknél az alkalmaknál. Véletlen volna? Aligha.

 

Tudomásul kell vennünk, hogy a magyar futballszakma legalább 20 éve képtelen nemzetközi szinten csak egy középszintet megütő labdarúgókat kinevelni, pláne tömegében, aki meg egy kicsit is hazai átlag felett van, az kurva drága és / vagy az első adandó alkalommal külföldre szökik (érthető okokból).

 

Egy Zubkov vagy egy Haratyin szerintem simán magyar válogatott kerettag lenne megfelelő papírokkal, ami rohadtul nem az ő dicséretük, mert a képességeik alapján elképesztő messze vannak egy holland vagy belga bajnokságtól is. Viszont láthatóan Ukrajnában legalább az alap taktikai feladatokat beléjük verték, leoktatták, és náluk nem azzal kell kezdenie Rebrovnak, hogy a posztjukhoz kapcsolódó teljesen alapvető mozgásokat, taktikai feladatokat elmagyarázza.

Előzmény: Rovottmultú1111 (697973)