trilla414 Creative Commons License 2019.08.22 0 0 29123

"az már valójában a keresztező útról érkezik"

 

Igen, ha pedig én megelőzlek, bevágok eléd, akkor, ha egy hasonlóan kellően késői időponttól nézzük az eseményeket, akkor te jössz nekem hátulról/jobbról előzni próbálván... Ilyen a magyarázatod.

 

De akkor már értem, miért tetszik neked az a balra kis ívben félremagyarázás. :) Máris nem kell soha elsőbbséget adnod balra kanyarodva a szemből jobbra kanyarodónak, hiszen az íved miatt, ha gyorsan bevágsz elé, neked ő gyakorlatilag mindig jobbról érkezik. Táblád miatt nincs jobbkéz-szabály, furcsa szemből-értelmezésed miatt nincs kanyarodási szabály. 

 

A kereszteződésBE honnan érkezik, az a kérdés, ezt nem tudtad?  Nem az, hogy éppen az autója, vagy a te autód milyen szöget zár be a haladási irányotokkal stb. ;)

 

Értelmezd újra a "szembőlt". Kérj meg egy bizonytalan ceruzakezelésű ovist, hogy rajzoljon egy X-et. Ez lesz a kereszteződés. Az egyik út fogja keresztezni a másikat. Ha görbék, akkor is. Ha pont középen megtörni látszanak, akkor is. Bárhonnan indulsz, amelyik nem keresztez, az lesz a szembe! Akkor is, ha kicsit jobbra kell nézned, hogy lásd, meg akkor is, ha kicsit balra.

 

Előzmény: Hattori Hanzo2015 (29121)