nj Creative Commons License 2019.08.19 0 0 24644

A 10-es, szerintem, soha nem volt más, mint Dolberg. Nem minden posztot keres, hiszen ha egészségesek és fittek, akkor Onana, Tagliafico, Van de Beek, Ziyech, Tadic biztos kezdő, valamint a  Neres / Dolberg / Huntelaar trióból egy. A jobbhátvéd posztra van 3 jelölt, Veltman, Dest, Mazraoui, ott a bőség zavarával küzdünk. Ami probléma, az a két középső védő és a két szűrő posztja. Tavaly: De Ligt - Blind ill. Schöne - De Jong. Ebből, ugye, hárman elmentek.

A két védő pozícióra maradt Blind, felhoztuk a Jong Ajaxból Schuurst, jött Alvarez és Martinez, Szűrőként szóba jöhet Mazaoui, Blind és az újonnan érkezett Alvarez, Martinez és Marin is. És lenne még Eiting, ha nem lenne megint sérült. Azért ebből nem olyan könnyű kisakkozni a legjobb variációt.

Én azt gondolom, hogy a védelembe kell Schuurs a magassága miatt és akkor mellé Blind lenne a legjobb megoldás, mert ott jobbnak tűnik, mint szűrőnek. És egyébként is az a jó, ha minél kevesebbet változtatunk hátul. Martinez nagyon jó volt eddig, viszont alacsony, ezért nálam ő lenne az egyik szűrő. A másik a Mazraoui-Alvarez-Marin trió egyik tagja, de egyelőre én sem tudnám megmondani, hogy melyikük.

 

"Dolberg éve" egyébként, lehet még, csak nem biztos, hogy az Ajaxban... :-)

Előzmény: Manoh (24643)