Robaj+ Creative Commons License 2019.08.19 0 0 1105

Érdekesen alakult a tegnapi üvegtigris túra, a sors és a jó isten nem akarja hogy eljussunk oda amúgy Tinnyére, hogy a dolgok végére ugorjak lemondtunk róla erre az évre több nekifutás nem lesz oda.Jövőre újratöltve.

Mi történt? az hogy Zámoly előtt nemsokkal egy mellékútra hajtott János parkoló állásba, láttam a visszapillantóból így hamar oda mentem, sajnos hátsó kerék defektet kapott. - Reggel időben indultunk nyolckor, tervem szerint kilenckor szerettem volna kávézni a Zámolyi Pedró sörözőben.

nem szoktam vinni benzint az útra, de most mégis (zöld palack)   Mit tudtunk csinálni ? mivel nem voltunk felkészülve egy ilyen eshetőségre így János vissza gurult Zümivel majd autóval kihozta a R12 es hátsó kerekét én addig ott megvártam, ez idő alatt fel tudtam fedezni hogy a telefonomon milyen játékok vannak és azokban mennyire vagyok jó...most ki tudtuk próbálni Zümi pumpáját tökéletesen működik.Majd a kálvária végén meg is néztük mi volt a defekt forrása, nem látni tüskét-szeget vagy hasonló éles dolgot a külsőben, azért mert ez a defekt belülről jött:   felfújtuk a belsőt nem a le fényképezett helyen volt a baj bár az se bizalom gerjesztő, több folt volt a belsőn kb öt, ezekből az egyik megadta magát a szélén elvált, ez a belső már kuka, bár nekem ezek a kb harminc éves eredeti orosz külső gumik se szimpik mert már el vannak öregedve az oldala repedezett a futó felület se jobb, persze elkopva nincs mert olyan kemény mint a beton, én János helyében ami használva van Riga azokon le cserélném ezeket a külső gumikat.

Miután ezen túl voltunk tanakodtunk most mit kezdjünk a megmaradt idővel mert ez a nap túrára volt szánva, így jött létre az új terv ami nem tőlem egy Babettás kollégámtól jött még korábban, de most kivitelezve is lett, a cél Beloiannisz nem hallottam még a kis görög falúról utána néztem :

  https://www.szeretlekmagyarorszag.hu/egy-darabka-gorogorszag-magyar-foldon/

 

mivel közeledett az ebéd idő így indultunk is finomat enni a Gajdos büfébe:majd Pusztaszabolcs irányába indultunk el forgalom szinte semmi zavartalanul tudtunk motorozni Zümi szép motor hanggal csörgés mentessen jó teljesítménnyel ment 35-37 átlag sebességgel, 

A kis faluban minimális mozgás volt, de mindenki megnézte az új jövevényeket vagyis minket, a téren a hűs fák alatt pihentünk egy kicsit, hihetetlen milyen csend és béke uralta a falut, amúgy még érdekessége az is hogy zsák falu, nagyon kulturált minden az utcák a bolt-iskola-templom stb...

Haza felé sorompót kaptunk :   csináltunk egy kisebb menet videót is : 

 

https://indavideo.hu/video/Nyar-2019-Motorozasok

 

A vissza úton Pákozdon fagyizás, szépen elment a nap mégis sikerült egy jó gurulást összehozni.

Hibák : Zümi-nél nulla semmi hiba, mindig elsőre indult vissza, az emelkedőket simán legyűrte,szépen teljesített.

           Riga16 : szépen teljesítette a túrát, egyetlen gond volt, egy-egy pihenő állomás után a vissza indítás könnyedén első rúgásra ment, de azt követően hamarosan leállt majd nem akart indulni, ilyenkor egy gyertya csere segített neki.Más nem volt, motorja erős a negyvenes utazót könnyedén tudja, amit most nem kellett neki hiszen Zümi-nek az már sok lenne.

 

Érdekességképpen amióta ez a fajta B210es kmóra szett van a Babettán azóta semmi gond nem volt vele az pedig nem most volt jó pár éve már annak, nem remeg a mutató és Pusztaszabolcsba beérve pont volt is egy sebesség mérő tábla is, ami 36km/órát mutatót és pontosan ezt mutatta a kmóra mutatója is, vagy is pontos. Miért jutott ez eszembe? Mert az előző kiránduláson Robaj kmórája megadta magát Balatonfűzfőn, még szerencse hogy van tartalék spirálom. 

 

Széles utat, nektek és jó motoros kirándulásokat. - Holnap jelentkezünk Siófokról.

Előzmény: Robaj+ (1103)