AndLivedHappilyEverAfter Creative Commons License 2019.08.18 0 0 108203

Fenyes, selymes szore van, es nagyon jo etvagya, naponta 4-6x eszik es sokat jatszik (na meg sokat szunyokal). Nem, ejszakara meg amikor nem vagyunk itthon nem hagyjuk kinnt, nem is tervezunk ilyesmit. Nem is tervezunk cat flap-et, ha itthon vagyunk kiengedjuk, nyitva hagyjuk neki az ablakot resnyire, halljuk ha miauzik es beengedjuk (jobban nem nyitjuk ki mert a szomszed macskaja is siman bejonne).

 

Annyira nem tagas a haz, kb 80 m2 lehet az egesz ket haz, a ket szint egyutt, de az elozo lakas kb 48 m2-hez kepest nagy elorelepes (plusz elso es hatso kert plusz garazs plusz nagy feszer). Rendesen a fenykepen ures resz tele van cica jatekokkal, csak amikor begyujtunk arrebb tesszuk oket, hogy nehogy a macsek jatek kozben kozel huzza valamelyiket a kandallohoz vagy mondjuk a kedvenc alagutjabol kiszaladva nekifusson a kandallonak es megegesse magat stb. Sokszor egesz kozel ul hozza percekre, nekem par mp utan eg az arcom a sugarzo hotol, elvisszuk onnan, par perc mulva visszamegy, nem semmi hogy birja. Egyebkent sokszor betelepedik a deli fekvesu szobam ablakaba ahol napos idoben siman van 30 fok korul, ablakban 33-35...

 

Mi meg lettunk tanitva kandallo hasznalatarol, tobbseget tudtam de volt egy ket erdekes dolog (pl. hogy begyujtaskor segit ha elotte hajszaritoval megmelegitjuk a kandallo csovet, igy egybol folfele szivja a fustot, annyira hogy akar nyitott kandallo ajtonal sem dol ki a fust). Plusz van az also szinten 3 szenmonoxidot is erzekelo tuzriaszto, ketto magasan, egy alacsonyabban, tovabba meg ketto a felso szinten. Aztan meg ott van a a jo kis 9 kilos porral oltonk, keznel, ezt meg az elozo helyen vettuk 2008-ban (de meg mindig zoldben van a nyomasjelzoje) miutan az alattunk levo egykori szomszedo felgyujtottak es kiegettek a lakasukat (illetve a ket es fel eves kislanyuk, allitolag). Meg szeretek fat apritani, egy nagyobb fejszet kell meg vennem mert a mostani nem eleg nagy a kemenyfahoz (puhafahoz eleg). Van valami nagyon jo hangulata megrakni a kandallot, meggyujtani, nezni ahogy egnek a fahasabok, ropognak, jon a meleg stb. Egyertelmuen dragabb mint a gaz vagy az aram. Alabbi kepen lathato negy zacsko veges puha/kemeny 2 evig szaritott fa £20 volt, a faronk (azon vagom a fat a fejszevel) tovabbi £5 (vedd hozza hogy ez egy 3.6 meteres Suzuki, minimalis csomagtartoval, ami az ulesek ledontese utan sincs akkora mint egy nagyobb auto csomagtartoja alapbol). Egy zacskonyi mar elfogyott az utobbi 3 alkalommal az alkalmankent kb 3 oranyi futes alatt. Es csak lennt csinal meleget, felso szinten nem igazan. Ha az egesz also szitnet folyamatosan igy akarnank futeni, szerintem siman benne lenne havi £200-ban. Persze nyilvan lehetne venni egy teherautonyi fat olcsobban, de annyit kozel sincs hova tenni, meg lehetne venni szenet ami tovabb eg, de annak tobb a hamuja, meg nem olyan hangulatos stb.

 

Előzmény: VeraVictoria (108202)