speedline Creative Commons License 2019.08.17 -1 0 2214

Üdv,

Lehet, hogy kicsit elfogult vagyok az Orserával kapcsoaltban mert közel húsz éve járunk oda, változó intenzitással de megpróbálok tárgyilagos lenni :)

Napágy szempontból az Orsera rendben van, nincs kötelező foglalás és hasonlók, szabadon lehet használni a strandot, de bérelhető napágy és ernyő ha valaki szeretne ilyet. 

A kemping fogad háziállatot és hátul a kis félszigetnél van külön kutya strand. 

Gyerekeknek a kempingen belül szintén van kiépítve egy medencés rész illetve a kemping strandja mellett van a "városi" strand szabad átjárással ott van egy sóderes - besétálós, mélyülős rész is. 

A kemping szerintem rendben van, figyelnek a rendre és a tisztaságra, vizesblokkokal is minden ok, egyedüli gond, hogy csúcsszezonban kevés a zuhanyzófülkék száma. Nem tudom, hogy mikor mennétek általában aug. 20-25-ig tart az olaszok szabadságolási rohama és kb a bajorok is ez után mennek haza, tehát a jövő hét vége felé már szerintem lesznek szabadon vízközeli helyek is nagyobb számban. 

A kemping alapvetően több nagy részre bontható.

Van bent középen egy "főút". A főúttól balra eső rész a domboldalon van, teraszos kialakítású parcellákkal, kevesebb árnyékkal.

(Standard parcellák)

A főúttol jobbra eső rész (Comfort - Comfort mare) lankásabb, egyenesebb nem teraszos kialakítású, több az árnyék, a központi nagy vizes blokk érhető el inkább innen. A kis bolttól és az étteremtől jobbra és felfelé eső rész szerintem már inkább felejtős, de a panoráma miatt megérheti megmászni a dombot :)

A premium mare része ilyenkor még elég fullos és árban is az a top rész. Ez eléggé igaz a hátsó kis félszigere is...

Ami szeirntem "gáz", hogy a kempingben csak egy kicsi bolt működik ami nem önkiszolgáló. A választéka nem túl nagy de cserébe legalább drága. :( alapvető dolgok beszerzésére ok, de nagyobb vásárlásra ott a helyi Konzum vagy a szomszéd faluban a Plodine.   

Bent a kepingben van étterem, sütnek pizzát elvitelre, napközben hamburger - hot-dog, csapolt sör :) Jó még a városi strand melletti étterem is illetve a fenti parkolónál lévő étterem is. A fenti étterem mellett van egy igazi olasz étterem, olasz tulajjal a pizzájuk nagyon jó, a többi kaja is finom az áruk full olasz árszint. 

Lakókocsival a teraszos részre a beparkolás nem mindíg egyszerű, lakóautóval sem könnyű minden helyre ráfordulni, főleg a hosszabb / alkóvos kialíkítás lehet gond. A sátor szerintem ok, elég nagyok a parcellák. Áram minden parcellához jár, CEE csatlakozó kell vagy ha nincs átalalkító bérelhető. Minden parcellához jár víz is ha jól tudom, slag beköthető, csapra gyorscsatlakozó kell. Valamar kártyát kérjetek, jár rá kedvezmény.    

 

     

 

Előzmény: mona0621 (2213)