Hattori Hanzo2015 Creative Commons License 2019.08.17 0 1 37136

Sziasztok !

Tegnap érkeztünk haza Kotor mellől. Részletesebb beszámoló előtt, két - számomra - érdekes "szösszenet" az útról.

 

1) A saját stégünkön (valójában kőből épült kis "kikötő") napozgatva, odajött egy srác és tört angolsággal megkérdezte, hogy szabad, vagy privát a napozó-rész. (Persze az utóbbi..., az apartmanhoz tartozik). Mivel egy vil.zöld, hatalmas HUNGARY feliratú pólóban volt, szíve felett egy szép nagy magyar címerrel, azonnal visszakérdeztem, hogy "Te magyar vagy?" Mire értetlenül rázta a fejét: "Ááá, nem, nem, dehogy."

Miből is gondoltam? ;)

 

2) VOLI bevásárló központban OTP kártyával fizettem.  A pénztáros (fiatal srác) teljesen összezavarodott meglátva az OTP logót. Meg kellett kérdeznie a szomszéd pénztárost, hogy "akkor ez most micsoda?". Ő ckb banka felirathoz volt szokva.

Nem kezdtem el magyarázni, hogy "az OTP az eredeti és a ckb a furcsa" (nekünk) ;)

 

Persze elfogadta, csak nézett, mit hal a szatyorban.

 

3) Ha már bank, inkább egy jó tanács annak, akinek nem mindennapos a külföldi terminálok használata:

Perast-ban vettem ki ckb-(OTP) automatából egy kis EUR-t, - OTP EC/MC kártyával.  A tranzakció végén felajánlotta, hogy a) elfogadom-e az általa felajánlott (asszem 347-348 Ft körüli!!!) árfolyamot, vagy ... b) itt jött egy kissé elbonyolított hadova.

Nem volt nagyon időm gondolkodni, mert már a nyakamban türelmetlenkedett egy kopasz, kigyúrt, 2ajtós szekrény csávó, de gondoltam, a 347-nél minden csak jobb lehet. Így b) verziót választottam. Itthon látom, hogy ez 323 Ft-os árfolyamot jelentett + egy minimális tranzakciós díjat.

Nem mind1!

(Bocs, ha most a melegvizet találtam fel, de engem megzavart; Majdnem hagytam a fenébe az egész pénzfelvételt...)